Eveniment-Social

Doi absolvenți ai Facultății de Istorie din Iași au dialogat despre cercetările arheologice pe teren, siturile preistorice, antice sau medievale, dar și despre alegerea domeniului fascinant al Istoriei, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 sept. 2020
drd. Casandra Brasoveanu şi dr. Sever Botan, absolvenţi ai Facultăţii de Istorie au venit în Studioul BZI LIVE

Marţi, 8 septembrie 2020, la ora 15.00 în Platoul BZI LIVE a fost programată o interesantă producţie media. Ediţia este una exemplară pentru noua generaţie de cercetători, arheologi şi istorici din România! Invitaţi sunt drd. Casandra Brasoveanu şi dr. Sever Botan, absolvenţi ai Facultăţii de Istorie din cadrul celei mai vechi instituţii de învăţământ superior a ţării, „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi. Cei doi sunt printre cei mai buni şi implicaţi tineri care au ales să studieze Istoria la Iaşi!

Pasiune, inspiraţie şi talent în cercetarea trecutului

De-a lungul studenţiei, maseratului, doctoratului, a cercetărilor arheologice pe teren în valoroase şi importante situri preistorice, antice sau medievale, ambii s-au remarcat, implicat şi perfecţionat în acest areal. Acum, drd. Casandra Brasoveanu este asistent de cercetare științifică la Centrul ArheoInvest, Institutul de Cercetări Interdisciplinare, Departamentul Științe de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De asemenea, drd. Casandra Brasoveanu a activat şi la Muzeul UAIC. Ea este preocupata de arheologie, preistorie respectiv cultura Cucuteni sau Epoca Bronzului. Pe de altă parte, dr. Sever-Petru Botan este cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Arheologie Iaşi din cadrul Academiei Romane, filiala Iaşi. Acesta este preocupat de: Istoria economică a Antichităţii Târzii şi a Imperiului Bizantin; Istoria şi arheologia sticlei în Antichitate şi Evul Mediu timpuriu.

Pledoarie pentru Educaţie, Cercetare, Cultură, Istorie şi Arheologie

Astfel, alături de tinerii cercetători şi istorici au fost abordate aspecte respectiv element legate de alegerea domeniului fascinant al Istoriei, de ce au ales un asemenea drum, experienta avută până acum, munca şi efortul pentru a se perfecţiona mereu, de la ce profesori s-au inspirat, ce modele au! De asemenea, despre alegerea greului şi anevoiosului drum al Cercetării şi Arheologiei în România, experienţele trăit pe şantier au fost alte reprere ale dialogului cu cei doi! Aşadar, o ediţie BZI LIVE interesantă, originală şi pasionantă cu exemple concrete despre cum se poate reuşi în ţară, talent, inspiraţie. Asta într-un dialog cu doi tineri care demonstrează că se poate şi că România are un viitor doar dacă se investeşte în Educaţie şi Ştiinţa şi în promovarea oamenilor valoroşi.

Adauga un comentariu