BZI LIVE

Doi cunoscuți politicieni, foști membri în Guvern și fondatori ai celui mai nou partid din România au dialogat despre noua formaţiune politică, realităţile sociale şi economice, Programul Start-Up Nation şi despre moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban, în Platoul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 27 ianuarie 2020, la ora 10.00 a fost programată o ediţie – dialog de impact național! Doi tineri cunoscuți politicieni, foști membri în Guvern și fondatori ai celui mai nou partid din România, invitați speciali în Studioul BZI LIVE. Este vorba de Ilan Laufer, care a deținut funcția de ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat între 29 iunie 2017 și 29 ianuarie 2018 în Guvernul Mihai Tudose respectiv Alexandru Coită, cunoscut în spațiul public ca analist politic și a fost, consilier onorific al premierul Viorica Dăncilă.

Despre Platforma Social Liberală

Cei doi au pus bazele celui mai nou partid din România (lansat la mijlocul lunii decembrie 2019 de Laufer – n. r.) anume Platforma Social Liberală. Astfel, alături de cei doi au fost abordate elemente legate de: noua formațiune politică, moțiunea de cenzură ce ar putea fi depusă în Parlament la adresa Guvernului Orban, realităţi sociale și economice din ţara noastră. Pe de altă parte, în prim-planul ediției va fi și Programul Start-Up Nation, lansat de Ilan Laufer în urmă cu ceva ani prin care, companiile românești, IMM-urile în special, au beneficiat de un program de susținere financiară și informală. Dincolo de toate acestea, despre viziunea și programul lor privind administrarea și guvernarea tării, investițiile necesare în infrastructura Moldovei au fost alte repere ale emisiunii.

„O ROMÂNIE VERDE ȘI CURATĂ – Pactul pentru salvarea naturii românești devine parte integrantă a proiectului România 10 în 10”, este anunțul pe care Mircea Diaconu, Ilan Laufer și Alexandru Ion Coită îl fac, după ce au pus bazele unui nou proiect.

De menționat ca, zilele trecute, Platforma Social Liberală, fondată de Laufer și Coită, l-a cooptat, în noul proiect, și pe actorul Mircea Diaconu, fost candidat la alegerile prezidențiale. „În această zi cu încărcătură deosebită pentru noi toți, i-am promis lui Mircea Diaconu că mă voi lupta și voi face tot ce ține de mine și de colegii din Platforma Social Liberală pentru a uni românii în jurul acestui proiect pe care mi l-am asumat astăzi. Cerem tuturor partidelor politice să semneze acest Pact vital pentru țară”, a spus Ilan Laufer.

„Conservarea mediului și regenerarea naturii sunt cele mai importante teme politice de pe agenda europeană, la care trebuie să ne racordăm”

„Conservarea mediului și regenerarea naturii sunt cele mai importante teme politice de pe agenda europeană, la care trebuie să ne racordăm. România are nevoie urgentă de a stopa despădurirea și de a elimina deșeurile din natură, iar proiectul lui Mircea Diaconu de salvare a naturii românești este o prioritate zero pentru noi toți”, a adăugat Alexandru Coită.

”De ziua Unirii Principatelor Române, am fost îmbogățiți de viziunea unui OM, alături de care vom aduce o țară întreagă”

”De ziua Unirii Principatelor Române, am fost îmbogățiți de viziunea unui OM, alături de care vom aduce o țară întreagă. Începând de astăzi, vom demara o amplă campanie la nivel național pentru a susține proiectul lui Mircea Diaconu. Salvarea pădurilor și eliminarea deșeurilor din natură devin de astăzi pilonii unei noi direcții pe care ne-o asumăm în cadrul primului proiect de țară al ultimilor 15 ani, România 10 în 10. Pactul național pentru salvarea naturii românești este un apel la toți românii. Prin acesta, propunem un plan pe 10 ani de regenerare a pădurilor și o acțiune de curățenie generală în România, pentru a elimina complet și definitiv gunoaiele din natură. Ducând la îndeplinire acest Pact, vom lăsa moștenire natura de poveste pe care am primit-o de la părinții și bunicii noștri.”, anunță cei trei semnatari ai pactului.

„Dublarea venitului populației” , dar și „lansarea unei consultări naționale pentru modificarea imnului de stat”

Platforma Social Liberală, fondată de cei doi invitați în Studioul BZI LIVE reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, proeuropeana şi euro-atlantica, care își propune să devină un factor integrator pe scena politică românească. Proiectul de țară „România 10 în 10” se adresează tuturor românilor, indiferent de apartenența politică.

Care sunt obiectivele formațiunii politice

Dublarea venitului populației pentru a atinge o putere de cumpărare similară cu nivelul Spaniei și Italiei, digitalizarea completă a interacțiunii cetățeanului cu administrația după model coreean, lansarea unei consultări naționale pentru modificarea imnului de stat. Alături de acestea, repatrierea și integrarea a 1 milion de români din diaspora până în 2025, accelerarea procesului de înzestrare al Armatei Romane la cele mai înalte standarde NATO și introducerea serviciului militar, după model scandinav. Acestea sunt principalele țintesc ale noii Platforme Social Liberale.

„Trebuie să avem ambiția că România să ajungă în primele 10 țări ca pondere economică din Uniunea Europeană”

„Trebuie să avem ambiția că România să ajungă în primele 10 țări ca pondere economică din Uniunea Europeană iar românii să aibă un nivel de trai comparabil cu cel al statelor occidentale”, a transmis Ilan Laufer în esența mesajului prin care a anunțat lansarea formațiunii. Despre toate acestea, într-o ediție aparte BZI LIVE!

Adauga un comentariu