Sport

Doi frați din Pașcani, campioni la doar 16 ani: Bianca și Ștefan au cucerit toată România!

Publicat: 11 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi frați din Pașcani campioni la doar 16 ani Bianca și Ștefan au cucerit toată România
Bianca și fratele ei Ștefan au început să practice acest sport împreună

Doi frați din Pașcani sunt campioni la atletism. Aceștia și-au descoperit pasiunea pentru sport în urmă cu 5 ani și de atunci au reușit să cucerească toată România. Ștefan a luat titlul de campion național la concursul de aruncarea greutății, iar sora lui, Bianca, a obținut titlul de triplu campion național.

Bianca și Ștefan sunt doi frați din Pașcani care în urmă cu 5 ani și-au descoperit pasiunea pentru sport. La început s-au pregătit alături de profesorul Mihai Vicovanu, iar ulterior s-au înscris la cursurile Liceului cu Program Sportiv din Roman.

Cei doi nu s-au mulțumit doar cu premiile din România și au participat și la competiții internaționale unde au obținut rezultate foarte bune. Bianca mărturisește reporterilor BZI că a câștigat o medalie, clasându-se pe locul 2, în Bulgaria și pe locul 5 în Serbia.

 o persoana cu o diploma in mana
Bianca este olimpică națională și îi place ceea ce face foarte mult

Campioni la doar 16 ani: Cum au ajuns cei doi frați să cucerească toată țara

maimultepersoane pe nistetrepte
Aceasta a urcat pe cele mai înalte trepte

Bianca are 16 ani și practică atletism de când avea vârsta de 11 ani, iar fratele ei, Ștefan are 15 ani și au început acest sport în aceeași perioadă. În acea vreme băiatul avea doar 10 ani, însă plăcerea pe care o avea după finalizarea antrenamentelor, l-a făcut pe acesta să își continue drumul ales. Aceștia au fost susținuți de mama lor, care suferă de o boală cruntă.

„ Acest sport îl practic de la vârsta de 11 ani. Fac atletism și sunt pe secția de aruncare a greutăților și a ciocanului. Fratele meu face același sport de când avea 10 ani. Noi ne-am descoperit această pasiune împreună și am continuat pe același drum”, a zis cu bucurie Bianca, adolescenta.

Ana-Maria Iacob, în vârstă de 33 ani este mama campionilor din Pașcani. Aceasta se luptă cu o boală grea, deoarece își dorește să își poată susțină copiii în continuare. Cei doi olimpici se roagă zilnic pentru sănătatea mamei lor, deoarece ea este singurul lor sprijin și își doresc să ajungă să fie aplaudați de ea și pe scene mult mai înalte.

„Îmi doresc să mă fac bine și să reușesc să-mi văd campionii cât mai sus”, a spus plină de speranță mama lor, Ana-Maria.

Cei doi copii își doresc să facă o carieră în sport, deoarece în timpul în care practică atletism sunt cei mai fericiți adolescenți. Până la această vârstă, cei doi au reușit să își controleze emoțiile și să fie din ce în ce mai puternici. Bianca susține că emoțiile nu au doborât-o niciodată și că indiferent de consecințe își dorește să urce pe cele mai înalte trepte.

„Am foarte multe reușite, dar și fratele meu. Suntem tripli campioni naționali și iubim ceea ce facem. Îmi doresc cu orice preț să fac un viitor din sport și să continui indiferent de orice ar fi. Odată cu acest sport am reușit să îmi stăpânesc emoțiile și cu ajutorul lor să devin cât mai puternică”, a mai menționat aceasta.

treibaieti pe trepte
Ștefan iubește sportul și a luat locul întai la concursul din Bacău

Pentru Bianca și școala este o prioritate: „Îmi place ceea ce fac acum, însă mi-ar place și kinetoterapia”

maimulte fete pe un teren
Cei doi copii își doresc să facă un viitor din acest sport

Bianca este o fetiță care are aspirații mari. Aceasta își dorește să își continue drumul, însă i-ar place să cunoască și latura medicinei. Cu toate că sportul pe care ea îl practică nu este unul ușor și pentru a avea succes necesită multă muncă, adolescenta nu se lasă bătută. Ba mai mult de atât, Bianca se înarmează cu cât mai mult curaj.

„Îmi place ceea ce fac acum, însă mi-ar plăcea să fac și kinetoterapie. Și acum îmi place școala și învăț bine, dar sportul necesită muncă. Eu toată ziua sunt la antrenamente. Dar dacă vrei, poți face orice”, a mărturisit tânăra.

Cei doi copii campioni la doar 16 ani îi sunt recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce le-a oferit și deși trec prin multe greutăți în aceste momente, rămân optimiști și plini de speranță.

Adauga un comentariu