Local

Doi ieșeni, consumatori de etnobotanice, au tâlhărit o femeie în scara blocului! Ce au furat infractorii

Publicat: 03 dec. 2022
Doi ieșeni consumatori de etnobotanice au tâlhărit o femeie în scara blocului Ce au furat infractorii
Au tâlhărit o femeie în scara blocului

Doi tineri din Iași s-au ales cu dosar penal, după ce au tâlhărit o femeie pe casa scării. Indivizii, consumatori de etnobotanice, au atacat victima pe Aleea Rozelor, punând mâna pe mai multe bunuri, printre care o borsetă și un telefon mobil. În ciuda faptului că păgubita a strigat după ajutor și le-a spus infractorilor că nu deține obiecte de valoare, cei doi au fugit cu lucrurile

Ieșeni acuzați de tâlhărie calificată, după ce în seara de 23.12.2018 au atacat o femeie din blocul în care locuiau. Coordonatorul infracțiunii și amicul minor au intrat în scara blocului, situat pe Aleea Rozelor, pentru a fuma produse etnobotanice. În timp ce aceştia se aflau în holul scării, pe întuneric, femeia a intrat în scara blocului, imobil în care locuia.

După ce a făcut câţiva paşi, s-a aprins becul cu senzori, motiv pentru care, după alţi câţiva paşi, a observat că în faţa sa se aflau două persoane de sex masculin, îmbrăcate în negru. Ulterior, indivizii au agresat-o pentru a avea acces la bunuri.

Au tâlhărit o femeie în scara blocului

Indivizii acuzați de tâlhărie au operat noaptea, punând victima la pământ.

„Numitul şi inculpatul au lovit-o pe persoana vătămată, aceasta căzând la pământ. În continuare, cei doi i-au verificat buzunarele hainei și ale pantalonilor, de unde au sustras un telefon mobil, marca Alcatel, suma de 20 de lei şi au tras borseta de pe umărul persoanei vătămate, rupându-i cureaua, fără a găsi bani sau obiecte de valoare ca urmare a verificării conținutului acesteia.

Mai arată instanța că, după ce persoana vătămată a conștientizat că numitul şi inculpatul doreau să plece cu borseta, aceasta a strigat pentru a i-o restitui, deoarece nu avea în interior decât acte, unul dintre aceștia aruncându-i-o jos. Se observă că numitul şi inculpatul au părăsit locul faptei, în fugă”, precizau anchetatorii.

Într-un final, prin intermediul camerelor de supraveghere, făptașii au fost prinși de oamenii legii, iar obiectele în valoare de 620 de lei au fost înapoiate.

I-au smuls telefonul din mână

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un alt caz de tâlhărie calificată a avut loc la Iași, în plină stradă. Victimă a fost o femeie care își plimba câinii. Aceasta a fost surprinsă de un tânăr în vârstă de 26 de ani, care i-a smuls din mână telefonul mobil, marca Huawei. Victima a încercat să fugă după individ, însă nu a reușit să îl prindă. În acest sens, camerele de luat vederi, amplasate pe străzile din zonă au ajutat la prinderea suspectului. În aceeași măsură, anchetatorii s-au folosit și de sistemul GPRS al telefonului mobil luat.

Victima a relatat atunci că nu a reușit să opună destulă forță, iar telefonul marca Huawei i-a fost luat. Vinovatul a fost prins la scurt timp de polițiști, iar telefonul mobil a fost returnat victimei.
Adauga un comentariu