International

Doi oameni fost răniți de focul de rachete din Gaza în timp ce Israelul semnează acorduri istorice la Washington VIDEO

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi oameni fost răniți de focul de rachete din Gaza în timp ce Israelul semnează acorduri istorice la Washington VIDEO
Serviciile de urgență răspund la un atac cu rachete din Fâșia Gaza din orașul Ashdod pe 15 septembrie 2020.

Cel puțin două rachete au fost lansate marți seara din Fâșia Gaza asupra Israelului, dintre care una a lovit orașul Ashdod, rănind două persoane, au spus militarii.

Rachetele au declanșat sirenele în orașele Ashkelon și Ashdod, trimițând potențial sute de mii de locuitori care se grăbeau să adăpostească adăposturi chiar în momentul în care liderul țării semnează acorduri istorice cu două state din Golf, opuse în mod clar de palestinieni. Potrivit Forțelor de Apărare din Israel, soldații care operează sistemul de apărare antirachetă Iron Dome au interceptat unul dintre proiectilele primite.

A doua rachetă a lovit o stradă din Ashdod, deteriorând-o ușor și vitrinele din apropiere și dărâmând un copac.

Mai târziu, marți seara, trupele IDF au prins doi bărbați palestinieni care au intrat în Israel din sudul Fâșiei Gaza. Nu a fost clar imediat dacă erau înarmați. „Suspecții sunt interogați la fața locului”, a spus armata. Filmările camerelor de securitate de la fața locului au arătat momentul impactului din Ashdod, când racheta a explodat când s-a izbit de stradă.

Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit moderat, suferind răni de șrapnel în partea superioară a corpului de la rachetă. Cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 28 de ani, a suferit răni ușoare la extremități din cauza sticlei sparte. Alte patru persoane au suferit atacuri de anxietate ca urmare a aparentului foc de rachetă, au spus medicii.

Bărbatul de 62 de ani ar fi livrat mâncare familiilor nevoiașe atunci când a fost rănit.

Cei doi bărbați au fost duși la Centrul Medical Assuta din Ashdod pentru tratament, a spus MDA.

Săpătorii poliţiei au fost chemaţi la locul impactului rachetelor din Ashdod. „Forțele de poliție au închis zona și în această etapă își îndeplinesc misiunea de a elimina riscul din zonă. Săpătorii poliţiei se ocupa profesional de rachetă şi piesele acesteia pentru a preveni ranirea şi pentru a permite revenirea vieţii normale ”, a spus poliţia

.Atacurile cu rachete asupra Ashkelon și Ashdod au venit în timp ce la Washington avea loc o ceremonie

Atacurile cu rachete asupra Ashkelon și Ashdod au venit în timp ce la Washington avea loc o ceremonie de semnare pentru a marca stabilirea unor legături formale între Israel și Emiratele Arabe Unite și între Israel și Bahrain.

„În această noapte istorică a păcii, am primit un memento de la dușmanii noștri că trebuie să fim întotdeauna puternici și pregătiți să apărăm cetățenii israelieni pe toate fronturile și în orice moment – și asta vom face”, a spus ministrul apărării Benny Gantz ca răspuns la atacul.

Grupurile teroriste din Fâșie au încercat în trecut să întrerupă cu atacuri festivitățile israeliene majore. Într-adevăr, filmările de televiziune ale ceremoniei de semnare de marți seară au fost însoțite de informații de la Comandamentul Frontului IDF Home despre zonele în care s-au declanșat sirenele rachete.

Adauga un comentariu