Actualitate

Doi primari PNL au COVID-19: Localitățile pe care le conduc intră în carantină

Publicat: 22 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi primari PNL au COVID-19 Localitățile pe care le conduc intră în carantină
Adrian David, primarul orașului Avrig

Doi primari PNL au COVID-19, iar localitățile pe care le conduc intră în carantină de luni, 23 noiembrie.

Adrian David, primarul orașului Avrig, a fost diagnosticat cu COVID-19, conform unei postări pe Facebook. Localitatea urmează să intre în carantină de luni.

„Și eu am fost depistat pozitiv cu coronavirus și sunt în grija medicilor din Spitalul Orășenesc Agnita, Secția Covid–19. Starea mea de sănătate este acum bună și sper să îmi reiau cât mai curând toate îndatoririle de primar. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă.

Orașul Avrig intră de mâine în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare mare. Deși rata de incidență cumulată este în scădere la nivel județean, în Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 de cazuri la mia de locuitori. În ultimele 14 zile, am înregistrat 82 de noi îmbolnăviri. Dacă nu luăm măsuri eficiente și nu limităm socializarea, lucrurile pot scăpa ușor de sub control. Și la Mârșa avem 29 de cazuri de coronavirus și o incidență de 9,18 la mie. Așteptăm decizia Comitetului pentru Situații de Urgență și în acest caz. Cel mai probabil, în zilele următoare, va fi instituită aceeași măsură, carantina zonală”, a scris primarul pe Facebook.

Și primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, are COVID-19. Mediaș va intra în carantină tot de luni.

Mediaş, Avrig şi Orlat, în carantină

Localităţile Mediaş, Avrig şi Orlat, cu rate de infectare între 9 şi 15 la mia de locuitori, se alătură celorlalte patru zone din judeţul Sibiu şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a aprobat, sâmbătă, trei decizii care vizează carantina zonală a municipiului Mediaş, oraşului Avrig şi localităţii Orlat, începând de luni, ora 5.00.

Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localităţi carantinate din judeţul Sibiu, respectiv Sibiu, Şelimbăr Cisnădie şi Tălmaciu, în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepţia celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curăţătorii şi magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Rata de infectare la mia de locuitori este în Mediaş de 9,23 la mie, în Avrig de 9,18, iar la Orlat de 15,16.

Municipiul Lugoj a intrat în carantină

Municipiul Lugoj a intrat în carantină, în urma deciziei luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cu două zile în urmă, INSP a considerat că nu se impune carantinarea Lugojului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, vineri, 20 noiembrie, carantinarea Municipiului Lugoj, al doilea oraş ca mărime din Timiş. Hotărârea a fost luată în urma avizului pozitiv, al INSP, care în urmă cu două zile a emis aviz negativ.

Hotărârea a fost luată în prima zi în care rata de infectare a înregistrat o uşoară scădere, de la 7,17 la 17,05 la mia de locuitori.

„În urma analizei, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie”, a declarat prefectul de Timiş, Liliana Oneţ.

Adauga un comentariu