Prima pagină » Eveniment-Social » Doi profesori și 14 elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași se află în Spania – FOTO

Doi profesori și 14 elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași se află în Spania – FOTO

25 apr. 2024, 09:58,
în Eveniment-Social

În perioada 15- 26 aprilie 2024 Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” desfășoară în Torrox, Spania, mobilitatea de formare profesională pentru viitorii educatori din creșe în cadrul proiectului Erasmus + nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000123865. Sub coordonarea prof. Irina Cosovanu și a prof. dr. Liliana Rusu un grup de 14 elevi desfășoară un stagiu de practică în creșele El Faro, Colorines și La Estrella.

Acest proiect își propune să aducă îmbunătățiri semnificative în domeniul educației pentru copiii din creșe, abordând mai multe obiective fundamentale.

Doi profesori și 14 elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași se află în Spania – FOTO

Prin promovarea unui mediu inclusiv, proiectul își propune să ofere soluții și strategii pentru integrarea copiilor cu nevoi speciale sau proveniți din medii defavorizate în cadrul creșelor. Educația incluzivă este un pilon esențial pentru dezvoltarea societății noastre.

În era globalizării, cunoașterea mai multor limbi devine tot mai importantă. Proiectul Erasmus+ facilitează înțelegerea și promovarea diversității lingvistice în cadrul creșelor, oferind instrumente și metodologii pentru a încuraja și sprijini dezvoltarea abilităților lingvistice la copiii mici.

Conștientizarea și protejarea mediului înconjurător sunt aspecte importante ale educației copiilor încă de la vârste fragede. Prin integrarea temelor legate de mediu în programele educaționale ale creșelor, proiectul își propune să dezvolte o generație de copii responsabili și conștienți de impactul lor asupra planetei.

Într-o lume în continuă schimbare, adoptarea și integrarea noilor tehnologii în procesul educațional devine imperativă. Proiectul se concentrează pe utilizarea inovatoare a tehnologiilor digitale în educația timpurie, facilitând astfel accesul la resurse și instrumente care sprijină dezvoltarea holistică a copiilor.

Alte obiective ale proiectului includ:

  • Proiectarea unor intervenții posibile în beneficiul copilului antepreșcolar, al familiei și al creșei, cu accent pe individualizarea și adaptarea la nevoile specifice ale fiecărui copil.
  • Proiectarea, conducerea și evaluarea activităților de educație timpurie, punând accent pe metode interactive și experiențiale care să stimuleze dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială a copiilor.
  • Observarea activității diferiților specialiști ce lucrează cu copilul mic și implicarea în proiecte ale acestora, pentru a înțelege și valoriza rolul interdisciplinar în asigurarea unui mediu optim de dezvoltare pentru copiii din creșe.

„Proiectul Erasmus+ de formare profesională pentru viitorii educatori pentru creșe își propune să contribuie prin bunele practici dezvoltate la formarea unei generații de profesioniști pregătiți să răspundă cu succes provocărilor și oportunităților din societatea contemporană”, a subliniat  prof.dr. Lăcrămioara Iordăchescu, directorul Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`