Actualitate

Doi români au încercat să intre în Bulgaria, cu două cartușe de țigări! Ce s-a întâmplat cu ei la vamă

Publicat: 16 iul. 2022
Doi români au încercat să intre în Bulgaria cu două cartușe de țigări Ce s-a întâmplat cu ei la vamă
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria, limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: ţigări: 200 bucăţi, 1 litru băuturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă

Un cuplu de români care se întorcea din Turcia și a încercat să pătrundă în Bulgaria, a fost oprit la vamă de către grăniceri. Motivul? Cei doi aveau asupra lor două cartușe de țigări. Află ce s-a întâmplat mai departe cu aceștia.

Un alt român a asistat la întreaga scenă ce a avut loc la granița dintre Turcia și Bulgaria. Bărbatul a povestit totul într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook. Potrivit spuselor acestuia, autoritățile de la vama bulgară, după ce i-a oprit pe cei doi, au și confiscat cartușele de țigări.

”Atenție referitor la câte pachete de țigări aveți când intrați în Bulgaria din Turcia! Oficial se acceptă două pachete, dar cred că există o oarecare flexibilitate. Am văzut azi că la vama Kapikule -Kapitan Andreevo unui cuplu de români i s-a confiscat două cartușe.

Dacă veți cumpăra din duty free nu aruncați bonul, vi-l cer! Dar nu cred că acceptă două cartușe!”, conchide bărbatul, într-o postare scrisă pe un grup de Facebook.

Cu ce nu ai voie să pătrunzi în Bulgaria

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria, limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: ţigări: 200 bucăţi, 1 litru băuturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă.

Mai mult, conform legislaţiei bulgare, la intrarea şi la ieşirea în/din Bulgaria se declară în scris bunurile deţinute, precum şi sumele în leva sau valută, însumând peste 10.000 euro.

De asemenea, se declară bijuteriile din aur, platină şi pietre preţioase care depăşesc greutatea de 60 de grame (în total). În cazul metalelor preţioase neprelucrate, limita este de 37 de grame.

Românii trebuie să mai știe că atunci când vor să intre în Bulgaria, trebuie să aibă asupra lor bijuteriile sau metalele şi pietrele preţioase care nu depăşesc limitele precizate mai sus. Acestea trebuie și declarate, în caz contrar, se vor confisca în folosul statului.
Adauga un comentariu