Local

Doi tineri din Iași, proaspăt căsătoriți, trebuie să repete nunta din cauza fotografului pe care l-au plătit să imortalizeze cele mai frumoase momente! La finalul petrecerii, mirilor li s-a tăiat respirația! (Exclusiv)

Publicat: 05 dec. 2020
Judecătorii ieșeni au obligat un fotograf să îi plătească daune unei mirese, care l-a angajat pentru a-i imortaliza nunta
Un fotograf

Un fotograf din Iași a fost dat în judecată de o mireasă care voia să îi fie imortalizată nunta. Alina Lenuța Bălășanu a cerut despăgubiri de câteva mii de lei de la Iulian Moraru. Acesta din urmă a fost obligat de magistrații ieșeni să plătească și daune morale

Un fotograf din Iași a fost dat în judecată de o mireasă nemulțumită. Femeia l-a angajat pe fotograf pentru a-i imortaliza nunta. Numai că aceasta a afirmat că ieșeanul a luat banii, dar imaginile de la petrecere nu au mai ajuns la ea.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis, recent, în parte, acțiunea formulată de Alina Lenuța Bălășanu.

„Instanța admite în parte cererea formulată de reclamanta Alina Lenuța Bălășanu împotriva pârâtului Iulian Moraru. Desființează prin rezoluțiune contractul de prestări servicii de pe 18 februarie 2019. Obligă pârâtul la plata către reclamanta a sumei de 2.450 de lei – preț achitat, a sumei de 1.000 de lei – daune morale, precum și a sumei de 2.457 de lei – cheltuieli de judecată”, au afirmat magistrații ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alina Lenuța Bălășanu l-a dat în judecată pe fotograful Iulian Moraru

Procesul intentat de Alina Lenuța Bălășanu fotografului Iulian Moraru a început pe 11 martie 2019. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, femeia a cerut constatarea rezoluțiunii contractului, obligarea fotografului la plata sumei de 2.450 de lei, a unor daune morale de 2.500 de lei pentru neexecutarea contractului, la predarea materialului foto – video efectuat pe 2 iulie 2018, plus cheltuieli de judecată.

„Între părți a fost încheiat un contract privind efectuarea și predarea procesată a unui material foto-video cu ocazia nunții mele. S-a achitat un avans de 500 de lei la semnare și restul convenit – în dimineața ulterioară petrecerii. Pârâtul a venit la petrecere, a făcut fotografii și filmare. Deși am efectuat numeroase demersuri pentru a primi materialele foto-video, pârâtul a invocat diverse motive de amânare și, în cele din urmă, nu a mai răspuns solicitărilor”, a menționat femeia din comuna Gropnița în fața judecătorilor ieșeni.

Ce a susținut fotograful în instanță

Fotograful Iulian Moraru a fost citat. Acesta nu a depus o întâmpinare în termen legal. La primul termen de judecată, bărbatul din localitatea Ungheni a solicitat respingerea cererii ca nefondată, întrucât mireasa nu ar fi dovedit achitarea serviciilor.
Pe de altă parte, judecătorii ieșeni au ajuns la concluzia că femeia are dreptate.

„În cauza de față, instanța constată că reclamanta a probat prin înscrisurile depuse, înregistrarea video și martorul audiat întrunirea tuturor condițiilor enumerate. În esență, aceasta a achitat integral prețul serviciilor asumate de pârât, însă acesta din urmă nu a executat obligația principală de predare a materialului realizat cu ocazia nunții, pe suportul și în cantitățile specificate. Din coroborarea conversațiilor prin mesaje text, necontestate, cu declarația martorei M.T., reiese că pârâtul a încasat integral suma de 2.450 de lei convenită, restul de preț fiind, conform cutumei, plătit la finalul evenimentului.

În schimb, pârâtul nu a dovedit executarea obligației de predare a materialului foto-video și nu a invocat vreo cauză de exonerare de răspundere, prezumția neexecutării culpabile nefiind răsturnată. Aceste conversații confirmă punerea în întârziere a debitorului în modul agreat prin art. 13 din contract, iar gravitatea neexecutării este evidentă, în condițiile în care scopul principal al contractării, din perspectiva reclamantei, a fost de a obține filmările și fotografiile relevante ale evenimentului important din viața sa: nunta”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Comentarii
  • Ok, pana la urma de ce la finalul petrecerii, miriilor li s-a tăiat respirația? Asta este titlul de 2 bani al articolului! Li s-a taiat respiratia cateva sapt mai tarziu cand nu le-a mai dat ala pozele, nu la sfarsitul nuntii!

  • Aceiași problema ca și la lăutari,cât se încasează și cât se declară.La fel și cu personalul HORECA,care la evenimente sunt plătiți la negru!Daca ANAF,pol.economica și-ar face treaba in aceste domenii unde totul se face ori la jumate ori la negru,nu ar mai fi atâta boierie!!!!

Adauga un comentariu