Coronavirus

Doliu în lumea muzicii populare. Primul artist român ucis de Covid-19

Publicat: 21 apr. 2020

Este oficial. Coronavirusul a făcut prima victimă în lumea artistică. Nelu Bălăşoiu, îndrăgitul interpret de muzică populară, a decedat, astăzi. Acesta fusese diagnosticat cu coronavirus și se afla în comă din cauza unui accident vascular cerebral. Informația referitoare la moartea sa a fost facută publică de RomaniaTV.

„Dragii noştri, veştile nu sunt bune. Din păcate tata a fost testat ieri iar astăzi a venit confirmarea, este Covid-19 pozitiv. Medicii mi-au comunicat că a suferit şi un accident vascular cerebral, iar acum se afla în comă. Haideţi să ne rugăm ca Dumnezeu să facă o minune în aceste zile sfinte. Mă simt copleşit”, a scris Ionuţ Bălăşoiu, fiul artistului, pe Facebook.

Despre Nelu Bălășoiu

Nelu Bălășoiu a activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție.

Printre melodiile care l-au făcut celebru se pot enumera “Pentru măicuța bătrână”, “Leliță cu flori pe conci”, “Mândruța cu ochii verzi”, “Mândra mea din deal de șură”, “Dragostea-i un lucru mare”, “Te caut, mândro, de mult”, “Leliță de la Tismana”, “Dusei calul pe islaz”, “Plecai să mă plimb pe luncă” și “Aseară fusei la moară”.

Comentarii
Adauga un comentariu