National

Doliu în politica românească. Un consilier din Vaslui a murit de Coronavirus

Publicat: 10 aug. 2020
ALT=

Doliu în politica românească. Momente tragice pentru familia unui consilier din Vaslui. Acesta a fost răpus de noul Coronavirus. Şeful lui, Dumitru Buzatu, s-a opus purtării măştii de protecţie.

Doliu în politica românească

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a încetat din viaţă. Acesta fusese diagnosticat săptămâna trecută cu Covid-19 şi, din cauză că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Iaşi. Bărbatul prezenta comorbiditati, având afecţiuni pulmonare şi cardiace. Din păcate pentru el, nu s-a putut face nimic iar acesta a pierdut lupta cu viaţa.

Dumitru Buzatu s-a opus purtării măştii

Încă de la începutul crizei de coronavirus, Instituţia condusă de Dumitru Buzatu a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus. Una dintre obligaţiile angajaţilor, încă de la început, a fost purtarea măştilor de protecţie. Chiar dacă majoritatea s-a conformat, cel mai mare opozant al acestei măsuri a fost chiar Dumitru Buzatu. Acesta a refuzat în mai multe şedinţe ale Consiliului Judeţean să poarte masca, gestul său fiind urmat de mai mulţi consilieri PSD.

Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui: ”Cred în Dumnezeu, dar nu cred în coronavirus”

Aşa cum am spus în rândurile de mai sus, şeful PSD Vaslui nu crede în coronavirus. Pentru el, credinţa în Dumnezeu este cea care îi guvernează viaţa. Acesta considera că totul este o chestiune de determinare ştiinţifică, nu de credinţă. A declarat că el nu se implica în alegerile celor care vor să propage idei despre coronavirus.

„(…) S-a titrat că eu nu cred în coronavirus. Evident, cred în Dumnezeu, de exemplu, dar nu cred în coronavirus. Haideţi să fim serioşi! Asta e o chestiune de determinare ştiinţifică, medicală etc., nu de credinţa că atare. Dacă cineva vrea să propovăduiască coronavirusul e treaba lui, nu sunt eu client. Colegii mei trebuie să audă bine, dar poate că unii nu aud bine, în orice caz media naţională aude foarte prost.

Am spus, dar era vorba de altceva, era într-un anumit context în care se marşa pe măsurile acestea foarte simple care, din păcate, au condus la situaţia în care avem de-a face cu o incidenţă din ce în ce mai mare a virusului faţă de cetăţenii romani”, a declarat Dumitru Buzatu, liderul PSD.

Şeful PSD nu poartă mască în semn de protest

Preşedintele  Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, nu poartă mască de protecţie, deoarece acesta considera că este o măsură prea simplă luată de Guvernul României în plină pandemie de coronavirus. Social-democratul crede că pentru o asemenea criză de sănătate trebuie pregătite măsuri mai complicate.

„Ori, eu cred că trebuie gândite măsuri mai complicate. Tot o dăm cu purtaţi masca, staţi în casă, iată că infectarea este în expansiune. Mergeţi mai departe cu aceste măsuri foarte simple. Eu nu port masca, am explicat, nu îndemn pe nimeni, pe toţi i-am îndemnat să respecte legea. Dar eu, în semn de protest pentru simplitatea şi absurditatea unor asemenea măsuri, nu port masca!”, afirma cu tărie Buzatu.

Comentarii
  • Un agramat care trage si mai mult in jos PSD ul prin faptul ca doar deschide gura.
    PSD ul va PIERDE procente importante daca lasa toti lipsitii (ca sa nu le zic altfel) de carte sa vorbeasca.
    DACA VOR avea communicatori de genul BUZATU Tare mi e teama ca vor avea soarta PNTCD.
    GANDIT logic chiar DACA nu sunt votant PSD, PSD ul nu trebuie sa DISPARA altfel nu vom avea pe stanga nici un partid puternica si vom ajunge in situatia unor state dinaintea celui de Al 2 lea razboi mondial – vezi ISTORIA interbelica a Italuei, Ger. A iei etc

Adauga un comentariu