Coronavirus

Primarul oraşului Comarnic, infectat cu COVID-19

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul oraşului Comarnic infectat cu COVID-19
sorin popa infectat cu covid 19

Primarul oraşului Comarnic, infectat cu COVID-19. Sâmbătă seara, într-o postare pe contul personal de socializare, primarul oraşului Comarnic a dat vestea că este infectat cu COVID-19. Acesta a fost internat la o unitate medicală specializată.

Primarul oraşului Comarnic, infectat cu COVID-19

Noul coronavirus face ravagii şi în clasa politica românească. Un cunoscut politician din România este şi el infectat cu temutul virus din China. Este vorba despre Sorin Popă, edilul oraşului Comarnic, care între timp a fost internat la spital. Primarul adta vestea chiar el, sâmbătă seara, pe contul personal de socializare.

„Dragii mei!

În calitate de primar al oraşului Comarnic, e datoria mea să anunţ că am fost confirmat cu infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi în acest moment sunt internat în spital, unde mi se administrează deja tratament.

În toată această perioadă de pandemie, în care am fost implicat în toate activităţile Primăriei, m-am protejat şi am purtat masca, am respectat distanţarea socială şi regulile de igiena şi, cu toate astea, m-am infectat cu acest virus.

Sunt om între oameni şi probabil că o secundă de neatenţie a fost suficientă! Vă spun sincer că nu cunosc cum m-am infectat.

Daţi-mi voie, însă, să fac un apel la voi toţi, să ne asigurăm împreună că respectăm distanţarea socială, purtarea măştii şi regulile de igienă, în toate locurile publice, fără nicio excepţie, în care ne aflăm, astfel că nimeni să nu treacă prin aceste momente dificile şi să evităm tragedii!”, a spus edilul.

„Starea mea evoluează favorabil”
„Pentru unii, mai bătrâni, mai vulnerabili, asta poate însemna moartea. Din acest motiv, cu gândul la părinţii noştri, la copiii noştri, vă rog să respectaţi regulile de igiena şi să purtaţi masca, atunci când situaţia o impune!

Starea mea evoluează favorabil şi mă pregătesc să revin cu forţe proaspete pentru a face ce ştiu eu mai bine, să muncesc alături de voi, să coordonez activitatea Primăriei şi împreună să luăm cele mai bune decizii pentru comunitatea noastră!

Rămân alături de voi toţi, indiferent de simpatiile politice!

Să ne auzim sănătoşi! Doamne ajută!

Scădere mare a numărului de persoane infectate în România

Până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

30.311 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 6.497 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2729 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 09.08.2020 (10:00) – 10.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 29 de decese (18 bărbaţi şi 11 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârsta 20-29 de ani, 1 la categoria 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârsta 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârsta 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârsta 70-79 ani şi 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

28 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbiditati, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbiditati.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.763 Dintre acestea, 476 sunt internate la AŢI.

Adauga un comentariu