Actualitate

Doliu în sport! Un cunoscut alpinist român a murit pe Everest

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Doliu în sport Un cunoscut alpinist român a murit pe Everest
Gabriel Viorel Țabără a fost găsit fără viată în cortul său

Gabriel Viorel Tabără, în vârstă de 48 de ani, a murit luni dimineață, 20 mai, în Tabăra III de pe Everest, situată la 7470 de metri altitudine. Decesul său a fost confirmat de oficialii citați de Everest Chronicle, scrie romaniatv.net.

Gabriel Viorel Țabără a fost găsit fără viată în cortul său de către ghidul său Sherpa, a declarat organizatorul expeditiei, Makalu Adventure.

„Gabriel si ghidul său Sherpa au avut o zi normalã si s-au dus in corturile lor, asa cum fac de obicei alpinistii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”, a explicat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru Everest Chronicle, citându-I pe ghidul Sherpa.

Khimlal Gautam, seful Biroului de monitorizare si facilitare a expeditilor de pe teren, a confirmat decesul alpinistului român.

„Am cerut detali despre incident”, a declarat Gautam.

Alpinistul român se afla pe munte de peste două luni

Gabriel este a treia victimă a sezonului pe cel mai înalt munte din lume

Gabriel este a treia victimă a sezonului pe cel mai înalt munte din lume. Până marti, aproximativ 400 de alpinisti au ajuns pe vârful Everest, potrivit lui Gautam. In aceeasi zi, peste 160 de alpinisti se aflau în ultimul efort pentru atingerea vârfului.

Alpinistul român se afla pe munte de peste două luni, pregätindu-se pentru o escaladare fără oxigen suplimentar a vârfului Lhotse, vecinul Everestului. El finalizase procesul de aclimatizare si efectuase mai multe rotatii de antrenament in pregatirea pentru ascensiunea finală.

În luna ianurie, Mihaela Gabi Ianoși și-a pierdut viața pe cel mai înalt munte din Argentina. Femeia și-a împlinit un vis și a reușit să escaladeze vârful Aconcagua, ajungând la 6.960 de metri altitudine.

Comentarii
  • Pai ce, in România nu sunt munti? Ce fine putea sa moara in Fagaras mancat de urs, sau pe vf Omu intr-o prapastie….

Adauga un comentariu