Actualitate

Mitică Popescu a murit. Doliu în lumea teatrului

Publicat: 03 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mitică Popescu a murit. Doliu în lumea teatrului
Doliu în teatrul și filmul românesc. A murit Mitică Popescu

Marele actor, Mitică Popescu, a murit. Unul dintre cei mai apreciați actori și oameni de televiziune din România a plecat în ceruri. Toată lumea a rămas șocată la aflarea veștii.

Mare tristețe s-a lăsat în lumea teatrului românesc după moartea artistului. Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai longevivi actori a Teatrului Mic. Actorul a câștigat inimile multor fani fiind gazda emisiunii de pe TVR 2 „D’ale lu’ Mitică”.

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai României a jucat în numeroase filme și spectacole de teatru dând viață multor personaje remarcabile. Actorul va rămâne veșnic în mintea și sufletul tovarășilor săi datorită trecutului profesional spectaculos pe care l-a avut.

Mitică Popescu a murit. Unul dintre cei mai admirați actori s-a stins din viață

Mitică Popescu va rămâne veșnic un exemplu în rândul fanilor săi. Chiar și în ultimii ani de viață, actorul muncea cu drag și spor, aflându-se în continuă mișcare. Mai mult decât atât, Mitică Popescu a impresionat de-a lungul vieții sale cu talentul său artistic.

Pentru toată munca depusă, el a fost premiat la Gala Uniter. Mitică Popescu a primit „Premiul pentru întreaga activitate”. Toata viața, actorul a fost admirat de toată lumea pentru energia și pofta de muncă de care a dat dovadă de-a lungul carierii sale.

Chiar dacă după pensionare, actorul a renunțat la teatru, Mitică Popescu a găsit cu ce să-și ocupe timpul. El a rămas în televiziune și se simțea foarte fericit acolo. Despre plecarea sa din teatru, artistul a mărturisit că a luat această decizie din cauza problemelor și greutăților prin care trec angajații. Astfel, după pensionare, actorul nu a mai vrut să urce pe scenă.

Cine a fost Mitică Popescu? Cariera de succes a artistului

Marele actor și om de televiziune s-a născut în București pe data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.

În 1958, artistul a trecut printr-o perioadă foarte grea. Mitică Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”. Din cauza acestei nedreptăți, marele talent al teatrului românesc a fost nevoit să-și întrerupă studiile teatrale.

De asemenea, pentru meritul său în lumea teatrului, artistul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori. Acest premiu i-a fost acordat actorului „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Talentul actorului a cucerit un public extrem de variat, acesta fiind adorat de către fanii săi datorită celebrelor roluri interpretate. Printre cele mai populare piese în care a jucat artistul se numără „De ce se trag clopotele, Mitică?’, din anul 1981 și „Moromeții’, în 1987.

Desi actorul a avut parte de o carieră de succes, el a trăit toată viața sub semnul unei modestii care a caracterizat o întreaga generație de actori de aur ai României. Fiecare spectacol în care juca Mitică Popescu era aclamat de public minute în șir.

Chiar dacă maestrul actor de comedie Mitică Popescu a murit, acesta va rămâne în mintea și inima fanilor. Actorul a fost apreciat datorită personalității sale umoristice, plină de farmec și carismă. Pe ultimul drum, actorul va fi petrecut de familie, colegi, fani și prieteni.

Adauga un comentariu