International

Donald Trump, critici dure la adresa doctorului Anthony Fauci: „Cât de mult s-ar fi înrăutăţit lucrurile dacă ascultat sfatul de a nu suspenda călătoriile în China”

Publicat: 10 iun. 2021
Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump, fostul preşedinte al SUA, îl critică dur pe dr Anthony Fauci, consilier al preşedintelui SUA pe probleme medicale. Într-o declaraţie publicată de fiul său pe Instagram, Donald Trump, face apel la refacerea raportului OMS cu privire la laboratorul din Wuhan despre care există suspiciunea că ar fi produs coronavirusul. De asemenea, Trump consideră că Partidul Comunist Chinez ar trebui să plătească 10 trilioane de dolari despăgubiri pentru pandemia de COVID-19.

„Este unanim acceptat acum şi s-a dovedit încă o dată că am avut dreptate că raportul iniţial al OMS cu privire la Laboratorul din Wuhan a fost defectuos şi trebuie refăcut, de această dată în urma unei investigaţii cu adevărat transparente. Am avut dreptate cu privire la virusul chinez de la bun început şi acum întreaga lume vede acest lucru. Din acest motiv Partidul Comunist Chinez ar trebui să plătească despăgubiri globale de 10 trilioane de dolari pentru ceea ce au permis să se întâmple, cel mai rău eveniment din istoria lumii.

Chiar şi aici, în SUA, aşa-zişi experţi precum Dr. Fauci au tot timpul eroare cu privire la Laboratorul din Wuhan şi rolul Chinei. Gândiţi-vă doar la cât de mult s-ar fi înrăutăţit lucrurile dacă ascultat sfatul oferit de Dr. Fauci de a nu suspenda călătoriile în China (şi alte măsuri). Lui Dr. Fauci îi place să spună că el este ‘ştiinţa’, când de fapt el este doar SF (science fiction)!”, afirmă Donald Trump.

Confruntat cu numeroase critici în ultima perioadă, după apariţia în presă a unor email-uri în care susţinea lucruri total diferite de cele afirmate public, dr. Fauci a afirmat într-o intervenţie televizată că atacurile la adresa sa sunt atacuri la adresa ştiinţei.

Donald Trump, declarații neașteptate despre Bitcoin: „Pur şi simplu o înșelătorie”

Donald Trump, fostul președinte american, a declarat pentru Fox Business că criptomoneda Bitcoin este „o înșelătorie” care afectează valoarea dolarului american.

„Bitcoin, pare pur şi simplu o înșelătorie. Nu-mi place pentru că e o altă monedă în competiție cu dolarul”, a spus Trump, care a adăugat că dolarul ar trebui să fie „moneda lumii”.

Comentariile fostului președinte american vin în contextul în care prețul Bitcoin a scăzut semnificativ în ultima perioadă, iar statul El Salvador a anunțat că plănuiește să legalizeze Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Nu e pentru prima dată când Trump îşi exprimă părerile negative despre Bitcoin.

Prețul criptomonedei a scăzut cu aproximativ 10.000 de dolari în 2019 când Trump, pe atunci președinte, a declarat că nu este „un fan al Bitcoin-ului şi al altor criptomonede”.

John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Trump, a spus luni că fostul președinte a discutat de mai multe ori cu secretarul Trezoreriei din administrația sa, Steve Mnuchin, despre scoaterea în afara legii a criptomonedelor.

Adauga un comentariu