International

Donald Trump, despre problemele de sănătate. „Nu pot să cad când presa «Fake News» mă privește!”

Publicat: 21 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump despre problemele de sănătate. Nu pot să cad când presa Fake News mă privește
Donald Trump, despre problemele de sănătate. „Nu pot să cad când presa «Fake News» mă privește!"

Donald Trump, despre problemele de sănătate. Preşedintele SUA a declarat că are o stare bună de sănătate, după ce participase anterior la o ceremonie în cursul căreia păruse că dă semne de oboseală, relatează AFP.

„Dacă este vreo problemă, vă voi spune”, a spus el la Tulsa (Oklahoma), în sudul SUA, la primul său miting de campanie după o pauză de peste trei luni.

„Este ceva care nu îl priveşte pe (Joe) Biden, pot să v-o spun”, a adăugat preşedintele republican în vârstă de 74 de ani, referindu-se la rivalul său democrat pentru alegerile prezidenţiale.

Speculaţiile despre starea sa de sănătate au fost apărut cănd a efectuat o vizită în noiembrie la un spital militar de lângă Washington, în afara calendarului obişnuit.

În pofida pandemiei, la 13 iunie el a ţinut să meargă în apropiere de New York pentru a saluta promoţia din 2020 a prestigioasei academii militare de la West Point.

Donald Trump, despre problemele de sănătate: A coborât rampa de acces precaut, cu paşi mărunţi

Invitat să părăsească scena dupa ce se adresase viitoarelor elite ale armatei americane, Trump părea să întâmpine dificultăţi pe rampa de acces, coborând, precaut, cu paşi mărunţi.

Presa a remarcat de asemenea că el a avut nevoie de ambele mâini, chiar în mijlocul discursului, pentru a duce un pahar cu apă la gură.

Reconstituind scena, mimându-şi gestul de a bea paharul în faţa miilor de susţinători care îl aplaudau, preşedintele american a făcut sâmbătă o paranteză în discursul foarte aşteptat de altfel la Tulsa, notează AFP.

„Pentru că purtam încălţăminte cu talpă din piele”, a explicat Donald Trump, precizând – pe jumătate glumind, pe jumătate indignat: „Cât e de bine să mergi pe suprafeţe plate! Nu este la fel de bine pe o rampă”.

„Nu exista balustradă pentru mâini. Era ca un patinoar. Am spus: «Generale, am o problemă»”, a adăugat el.

Acesta a explicat că făcuse 600 de saluturi militare în faţa promoţiei de absolvenţi militari, sub un soare arzător. „Eram fiert. Am spus: «Generale, nu am cum să cobor această rampă fără să cad în fund». Nu pot să cad când presa «Fake News» mă privește”, a adăugat Donald Trump, provocând huiduieli ale publicului în direcţia camerelor de televiziune.

Furios pe John Bolton

Donald Trump este negru de furie, după ce a fost trădat tocmai de o persoană pe care o credea apropiată la un moment dat. Ameninţările liderului de la Casa Albă sunt fără precedent, iar totul ar putea fi chiar considerat o ameninţare cu moartea.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că fostul său consilier John Bolton va plăti „scump” pentru „încălcarea legii” prin publicarea cărţii sale, relatează AFP.

„Bolton a încălcat legea, a fost denunţat şi învinuit că a făcut acest lucru, cu un preţ foarte scump de plătit. Îi place să lanseze bombe asupra oamenilor şi să-i ucidă. Acum, bombele vor cădea pe el!”, a scris preşedintele pe Twitter.

Preşedintele american a reacţionat afirmând că fostul său consilier pentru securitate naţională va plăti un „preţ foarte mare” pentru că şi-a publicat lucrarea fără autorizarea Casei Albe.

Adauga un comentariu