International

Donald Trump nu vrea o dezbatere online cu Joe Biden: „Nu am de gând să-mi pierd timpul!“

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump nu vrea o dezbatere online cu Joe Biden Nu am de gând să-mi pierd timpul
Donald Trump a anunțat că nu nu vrea o dezbatere online cu Joe Biden

Donald Trump a anunțat că nu nu vrea o dezbatere online cu Joe Biden, la scurt timp după anunțul comisiei pentru dezbateri.

Comisia pentru dezbateri prezidențiale a decis joi ca a doua dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden să fie organizată online, pentru a proteja sănătatea participanților, după ce președintele SUA a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Pentru a proteja sănătatea și siguranța tuturor participanților la cea de-a doua dezbatere prezidențială, evenimentul va lua forma unei întâlniri la care candidații vor participa din locații separate”, se arată într-un comunicat al comisiei.

Donald Trump: „Nu am de gând să-mi pierd timpul!“

Donald Trump a consdierat o asemenea dezbatere ca fiind o pierdere de timp.

„Nu voi face o dezbatere virtuală”, a declarat Trump pentru Fox Business. „Comisia încearcă să îl protejeze pe candidatul democrat. Nu am de gând să-mi pierd timpul. Să stai în spatele unui computer, ridicol! Ești întrerupt… Nu voi participa la o dezbatere online”, a mai adăugat președintele american.

În ce condiții ar fi trebuit să se desfășoare dezbaterea

Participanții la dezbatere, candidatul democrat, publicul și moderatorul, Steve Scully, producător și editor politic la televiziunea C-SPAN, ar fi urmat să fie prezenți în Miami, Florida, așa cum era planificat, iar președintele Donald Trump, infectat cu coronavirus, să participe de la Casa Albă. Dezbaterea este programată pentru 15 octombrie.

Anterior, candidatul democrat pentru președinția SUA, Joe Biden, a afirmat că, dacă Donald Trump este în continuare pozitiv la COVID-19, pentru următoarea lor dezbatere televizată din 15 octombrie, aceasta nu ar trebui ogranizată.

Joe Biden şi-a mărit avantajul în sondajele de opinie după o primă dezbatere haotică şi incisivă, la 29 septembrie. Trei zile mai târziu, Donald Trump, 74 de ani, a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Mike Pence și Kamala Harris s-au înfruntat în condiții speciale, în prima și singura confruntare directă între candidații la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite. Dezbaterea a avut loc miercuri seară (în noaptea de miercuri spre joi, ora României) la Salt Lake City, în Utah, și a durat 90 de minute. Cei doi candidați au fost despărțiți de panouri de plexiglas.

„Infectarea cu noul coronavirus a fost o binecuvântare de la Dumnezeu“

Donald Trump a declarat că infectarea cu noul coronavirus a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu“. Donald Trump a spus în repetate rânduri cât de bine s-a simţit până acum în recuperarea sa după Covid-19 și cât de bine i-a făcut Regeneron.

„Bună! Poate m-ați recunoscut. Sunt președintele vostru preferat. Mi-au dat Regeneron și a fost incredibil. M-am simțit bine numaidecât. M-am simțit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt și acum. Avem Regeneron și mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (companie farmaceutică americană, n. r.), și încercăm să le autorizăm prin procedură de urgență. Vreau ca toată lumea să primească același tratament ca președintele vostru. Mă simt perfect“, a declarat Donald Trump.

Donald Trump: „Tot răul a fost spre bine!“

Președintele a mențioant că a privict infecatrea sa ca pe un dar de la Dumnezeu și că tot răul a fost spre bine.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusu, n. r.). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament și am spus că vreau să-l iau și eu. A fost la sugestia mea. Cred că dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulțime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveți și voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiți. Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preț foarte mare pentru ce a făcut țării noastre”, a precizat Donald Trump.

Adauga un comentariu