International

Donald Trump spune că infectarea cu noul coronavirus a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu“

Publicat: 08 oct. 2020
Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu mască
Donald Trump, președintele SUA

Donald Trump a declarat că infectarea cu noul coronavirus a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu“. Donald Trump a spus în repetate rânduri cât de bine s-a simţit până acum în recuperarea sa după Covid-19 și cât de bine i-a făcut Regeneron.

„Bună! Poate m-ați recunoscut. Sunt președintele vostru preferat. Mi-au dat Regeneron și a fost incredibil. M-am simțit bine numaidecât. M-am simțit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt și acum. Avem Regeneron și mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (companie farmaceutică americană, n. r.), și încercăm să le autorizăm prin procedură de urgență. Vreau ca toată lumea să primească același tratament ca președintele vostru. Mă simt perfect“, a declarat Donald Trump.

Donald Trump: „Tot răul a fost spre bine!“

Președintele a mențioant că a privict infecatrea sa ca pe un dar de la Dumnezeu și că tot răul a fost spre bine.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusu, n. r.). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament și am spus că vreau să-l iau și eu. A fost la sugestia mea. Cred că dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulțime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveți și voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiți. Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preț foarte mare pentru ce a făcut țării noastre”, a precizat Donald Trump.

Când a fost transmis comunicatul

Momentul înregistrării videoclipului nu este clar. Trump a spus în mesaj că a ajuns înapoi la Casa Albă „cu o zi în urmă”, sugerând că vorbeşte marţi. Dar şeful de cabinet al lui Trump, Mark Meadows, a declarat că videoclipul a fost înregistrat miercuri.

Comunicatul video a urmat asigurărilor de la Casa Albă că preşedintele în vârstă de 74 de ani s-a întors miercuri la Biroul Oval, informându-se despre discuţiile privind stimulare economică şi uraganul Delta.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Trump a intrat în birou din Grădina Trandafirilor pentru a evita mersul pe holurile Casei Albe.

Şeful de cabinet, Mark Meadows a declarat că Casa Albă păstrează accesul în zona Biroul Oval extrem de limitat.

Nu mai are simptome!

De 24 de ore, președintele american nu mai are simptome de COVID-19, iar de mai mult de patru zile febra i-a dispărut. Conform lui Sean Conley, doctorul său, Trump prezintă „niveluri detectabile de anticorpi la Covid-19” în sânge și că nu a mai avut nevoie de oxigen suplimentar de când a fost dus la spital, săptămâna trecută.

Luni, 5 octombrie, Donald Trump a fost externat și imediat s-a întors la Casa Albă. De asemenea, peste o săptămână ar trebui să aibă loc a doua dezbatere prezidențială înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Compania care produce tratamentul cu anticorpi pe care l-a primit Donald Trump, Regeneron, spune că anticorpii nu sunt un semn de vindecare. Compania spune că testul de anticorpi ar fi descoperit anticorpii modificați care i-au fost administrați președintelui prin tratament.

„Majoritatea testelor nu disting între anticorpi endogeni (realizați de organismul pacientului) și cei care ajung în organism prin tratamentul nostru. Având în vedere momentul în care a fost făcut acest test, este probabil ca el să detecteze anticorpii din tratament”.





Adauga un comentariu