Titlurile zilei

„Dorel” de la primărie lovește din nou la Iași! Vin 18 tramvaie noi, dar nu încap în depoul de la CTP: „Trebuie să punem vagoanele pe ronduri” – FOTO

Publicat: 05 apr. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Dorel de la primărie lovește din nou la Iași Vin 18 tramvaie noi dar nu încap în depoul de la CTP Trebuie să punem vagoanele pe ronduri - FOTO
Începând cu anul 2025, noile modele Bozankaya vor ajunge la Iași

Tramvaiele noi care vin la CTP nu mai au loc la depoul de la Gară. Angajații se străduiesc să găsească soluții pentru a își putea desfășura activitatea, însă va mai dura până când cel nou din va fi ridicat

Primăria Iași a semnat un nou contract cu firma turcească Bozankaya, în valoare de 34 de milioane de euro. Până în iunie 2026, vor ajunge la CTP 18 tramvaie noi. Problema este că în depoul de la Gară sunt prea multe vagoane și nu mai este suficient spațiu. Acum, compania trebuie să găsească o soluție pentru această situație.

CTP Iași nu mai are loc pentru tramvaiele noi

Angajații sunt nemulțumiți, deoarece la depoul de la Gară nu este suficient spațiu pentru vagoane, iar când tramvaiele noi vor ajunge, problema se va adânci. Compania a hotărât la finalul anului trecut ca, în fiecare zi, începând cu ora 19:45, 29 de tramvaie să fie retrase pe capetele de linie, unde vor staționa pe timpul nopții. La Tehnopolis sunt 12 vagoane, la Capăt Dacia – 13 vagoane și la Canta – 4 vagoane.

„Este o problemă destul de mare cu spațiul la depoul de la Gară, nu este destul pentru toate tramvaiele. Compania ne-a anunțat că va fi așa cam 3-4 ani de acum, până va fi gata construcția de la Dacia. Ne-am conformat și cu hotărârea ca să plecăm de la ronduri cu tramvaiele dimineața. Însă lumea se întreabă acum ce va fi după ce vin și tramvaiele noi. Colegii din depou caută soluții cum să mai pună vagoanele când ne retragem sau ne întoarcem pentru reparații. Nu mi se pare normal să lucrăm așa, în astfel de condiții. Nu mai vorbim de celelalte probleme deja cunoscute, cu piesele de schimb sau cu turele de muncă”, povestește un vatman de la CTP Iași.

Compania trebuie să caseze 20 de tramvaie vechi pentru a face mai mult spațiu, însă procedura nu a fost finalizată, deoarece firmele nu sunt interesate.

„Deocamdată, așteptăm să se finalizeze procedura, să vedem ce firmă va face lucrarea. Cu siguranță, anul astă începem, preconizăm undeva prin luna august, dar o să vedem. Până vin tramvaiele noi, o să mai casăm din cele vechi, avem cam 20  și mai trebuie să le punem pe ronduri”, a spus Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Primarul a lăsat problema în sarcina directorului Stoica

depou Dacia
Lucrările la depoul din Dacia vor începe abia în luna august și vor dura 3-4 ani

Construcția depoului nou va începe abia după luna august 2024, deoarece încă nu a fost lansată licitația. Investiția ajunge la suma de 200 de milioane de lei, bani împrumutați de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Suprafața pe care se va construi depoul este de aproximativ 4,5 hectare. Primarul a lăsat problema supraaglomerării depoului de la Gară în gestiunea CTP.

„Suntem în faza de contractare pentru lucrările de la noul depou, tramvaiele vin în perioada 2025-2026. Au timp cei de la CTP să gestioneze situația, deci nu o să fie probleme”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Tramvaiele noi creează o altă problemă pentru cei de la CTP, care nu mai au loc pentru mai multe vagoane în depou.

Comentarii
  • Trebuie sa recunosc ca m-am grabit cu demolarea depoului de la Dacia ca fata la maritat. Am demolat si acuma stau si privesc pana in august sa vad daca gasesc o firma sa se apuce de treaba. M-am imprumutat si de bani ca de stricat e usor problema e cine mi-l face si cand? Imi pare rau de vatmani ca ii chinui. Eu am zis la misto 4-5 ani da poate fi si mai mult

  • Sa le scoata de tot pe cele vechi? Sunt niste rebuturi fara aer conditionat , vara mori in miros de transpiratie , sa mearga domnul primar Chirica si domnul Cristian Stoica cu ele !!!

  • Incompetenta totala! Din nou! In Dacia trebuiau lăsate rondul, spălătoria și atelierul de reparatii, macar! Dar unde nu e minte, vai, vai! Rondul de la Țuțora e o bătaie de joc totală, toaleta publica nu poate fi folosita, toneta de bilete este înafara acoperișului,când plouă sau ninge dispecerii au o distracție continua, pentru că nu au făcut decât un singur rond, traseele nu pot fi așezate, daca se întâmplă sa vina 2 vagoane de pe același traseu lumea comentează bineînțeles! Și el primar se lauda cu realizări?? Pt cei care nu știu, daca vor citi acest comentariu vor afla toate achizițiile publice făcute de primărie de tramvaie și autobuze noi sunt făcute după planurile realizate de fostul primar Gh Nechita. In concluzie actualul rămâne cu panseluțele și bordurile la activ. Că altceva notabil nu am văzut!

  • Liniile au fost schimbate recent, problema este ca nu au piese la ele de asta nu sunt scoase la strada nici vatmani. La casat toate rablele.

Adauga un comentariu