Sport

Dorinel Munteanu, idolul lui Ianis Hagi din Generația de Aur, măgulit: „Am fost foarte emoționat! Sunt convins că mă poate depăși”

Publicat: 04 iun. 2020
Dorinel Munteanu a fost idolul lui Ianis Hagi, din Generația de Aur și este convins că fiul lui Gică Hagi îl va depăși ca performanțe
Dorinel Munteanu se declară măgulit că a fost desemnat idolul lui Ianis Hagi, din Generația de Aur

Dorinel Munteanu apreciază că Ianis Hagi a văzut și calitățile unui mijlocaș care făcea ambele faze ale jocului și nu s-a uitat doar spre jucătorii din faza ofensivă, cum ar fi chiar tatăl său, Gică Hagi, ori Ilie Dumitrescu sau Florin Răducioiu.

Ianis Hagi (21 de ani) a dezvăluit că idolul său din „Generația de Aur” este Dorinel Munteanu (51 de ani), iar liderul de selecții de la echipa națională a României s-a arătat emoționat de cuvintele celui care a fost transferat definitiv de Glasgow Rangers.
Dorinel apreciază că Ianis a văzut și calitățile unui mijlocaș care făcea ambele faze ale jocului și nu s-a uitat doar spre jucătorii din faza ofensivă, cum ar fi chiar tatăl său, Gică Hagi, ori Ilie Dumitrescu sau Florin Răducioiu.

„Am fost foarte emoționat. Un mare jucător, care sunt convins că va face carieră, a văzut și lucrurile pe bune pe care le-am făcut eu nu numai în faza ofensivă. Ianis e un jucător căruia, așa cum a spus el, îi place golul, faza ofensivă, dar și efortul pe care l-am făcut eu la echipa națională. Sunt convins că va lua din ce am făcut eu bine și va fi un jucător complet. Am fost surprins plăcut. Un jucător tânăr vede și munca din spate.

Am mai spus că Ianis va confirma la Rangers. Faptul că Rangers a plătit pentru Ianis acea sumă și a jucat foarte puțin, vreo 2 luni, asta spune totul. Oamenii de la Rangers s-au gândit, au apreciat calitățile lui și sunt convins că va face cinste fotbalului românesc. Glasgow este o echipă de top din Europa, cu buget foarte mare, cu suporteri, care practică un fotbal bun. Îmi doresc să confirme și să fie om de bază la națională, să fie jucătorul- cheie al naționalei”, a declarat Dorinel Munteanu.

Dorinel Munteanu este convins că Ianis Hagi îl poate depăși la numărul de selecții în echipa națională a României

Întrebat dacă Ianis Hagi îi poate depăși recordul stabilit la echipa națională, Dorinel nu a stat pe gânduri și a oferit un răspuns ferm, evidențiind și un avantaj al jucătorului de 21 de ani, care a debutat mult mai devreme decât el.
Fostul campion al României a stabilit o bornă greu de atins – 134 de meciuri sub tricolor, depășind nume precum Gică Hagi (125) sau Gică Popescu (115).

„Să dea Dumnezeu să mă depășească! E posibil, e un jucător care nu se accidentează, are foarte mare grijă de pregătirea lui, de fizicul lui. Eu sunt convins că poate să mă depășească. Are 21 de ani, eu am debutat la 23, așa că are tot timpul înainte. E important ca el să se pregătească foarte bine. Unul din secretele mele a fost longevitatea. Am pus foarte multă bază pe pregătirea fizică, pe odihnă, ceea ce se întâmplă și la el, din câte am văzut”, a mai spus Dorinel.

1991 este anul în care Dorinel Munteanu debuta la echipa națională, într-un amical cu Norvegia. Fostul mijlocaș se retrăgea în 2007, după o partidă de pregătire cu Germania.
4 turnee finale are în CV Dorinel Munteanu (CM 1994, EURO 1996, CM 1998 și EURO 2000).
10 selecții are Ianis Hagi la echipa națională, acolo unde a debutat în noiembrie 2018, într-un meci cu Lituania.

Adauga un comentariu