Coronavirus

Dosar penal pentru bărbatul întors din Madrid cu avionul, deşi era diagnosticat cu coronavirus

Publicat: 18 mart. 2020

Miercuri, 18.03.2020, la Parchetul Judecătoriei Buftea a fost înregistrat dosarul penal nr. 2092/P/2020, având ca obiect săvârșirea de către numitul N. L., domiciliat în București, sector 5, a infracțiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că la data de 17.03.2020, s-a deplasat pe relația Madrid – București Otopeni cu avionul companiei Ryanair FR 2513, deși în prealabil, fusese depistat de către autoritățile sanitare spaniole ca fiind purtător al viruslui CO VID 19, existând astfel riscul de a transmite virusul tuturor persoanelor cu care a intrat în contact.

Dat fiind că la momentul controlului frontalier efectuat la intrarea pe teritoriul României, N. L. a prezentat documentele medicale emise de către autoritățile spaniole din care rezultă contaminarea cu virusul COVID 19, acesta a fost preluat de îndată de către reprezentanții DSP București și condus la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, unde se află în stare de carantină.

În cauză, prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 17.03.2020 a fost începută urmărirea penală în rem, sub aspectul săv. infracțiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p..

În prezent, se efectuează diligențe în vederea identificării și testării medicale a tuturor persoanelor cu care susnumitul a interacționat pe durata deplasării sale, urmărindu-se stabilirea urmării imediate prevăzute expres de textul de lege.

Adauga un comentariu