Local

Dosar penal pentru bătrâna beată din Iaşi care şi-a spălat pe cap cele trei nepoate cu o soluţie toxică

Publicat: 06 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosar penal pentru bătrâna beată din Iaşi care şi-a spălat pe cap cele trei nepoate cu o soluţie toxică
Copii intoxicați cu substanță otrăvitoare de către bunică. Bătrâna se afla sub influența băuturilor alcoolice și este cercetată penal

Noi detalii despre cazul celor trei minore care au fost spălate pe cap cu o soluție toxică pentru a scăpa de păduchi. Bunica celor trei fetițe se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul în care a recurs la acest gest necugetat. Polițiștii ieșeni au întocmit un dosar penal în cauză.

„Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 de către tatăl a trei minore, despre faptul că bunica le-ar fi spălat cu o soluţie cel mai probabil toxică pentru a le elimina păduchii. Acestea au fost transportate la spital având nevoie de îngrijiri medicale. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Trei fetițe din Iași, spălate de bunica beată pe cap cu o substanță toxică pentru oi

Momente reprobabile într-o comună din judeţul Iași unde o bunică  a turnat o substanţă toxică pe trei copii. Evenimentul s-a produs în localitatea Jigoreni din Ţibăneşti judeţul Iași. La fața locului intervine elicopterul SMURD, un echipaj SAJ dar și un vehicul pentru transport multiple victime. Conform surselor se pare că soluția folosită este destinată uzului animal. Aceasta ar fi o soluție folosită pentru lâna oilor.

Diana Cimpoeșu menționează faptul că toți copiii sunt în stare stabilă fiind internanți și rămânând sub supraveghere.

„Am fost apelaţi de o familie din Jigoreni pentru trei copii care au fost spălați de către bunică cu o substanţă cu potenţial toxic. Nu se ştia exact ce este în compoziţia acelei substanţe. Am trimis în localitate elicopterul SMURD, maşina de victime multiple şi Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Copiii au fost găsiţi conştienţi. Substanţa respectivă este o substanţă toxică cu potenţial de a dezvolta cponvulsii atunci când ea ajunge în circulaţia sangvină. Au fost indicată spălarea părului cu apă din abundentă, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor noastre. Primul care a ajuns la faţa locului a fost elicopterul SMURD.

A început tratamentul cu fluide. A început spălătura cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic îi ducem către UPU de la Spitalul Pediatrie unde vor fi monitorizaţi şi internaţi. Din fericire nu este vorba despre o substanţă care să producă un stop cardiorespirator într-un scurt timp. Evoluţia este una favorabilă dar este nevoie de tratament. Noi am contactat, după ce am făcut apelul şi ni s-a spus că bunica a făcut această manevră neindicată pentru orice copil, am luat legătura cu tatăl, cu unitatea de pompieri voluntari de acolo. Le-am spus să se spele pe cap, să îndepărteze toxicul. Acest lucru s-a întâmplat”, a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Adauga un comentariu