Local

Dosare penale deschise pe bandă rulantă de polițiștii din Iași în urma unor controale în trafic. Foarte mulți șoferi s-au urcat băuți la volan

Publicat: 13 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosare penale deschise pe bandă rulantă de polițiștii din Iași în urma unor controale în trafic. Foarte mulți șoferi s-au urcat băuți la volan
Polițiștii au acționat în județul Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice

Polițiștii au acționat în județul Iași pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 111 evenimente, dintre care 101 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 26 de infracțiuni.

Mai mulți șoferi din Iași s-au ales cu dureri de cap după ce au fost trași pe dreapta de polițiști, la finalul săptămănii trecute. Astfel, polițiștii au acționat în județul Iași pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 111 evenimente, dintre care 101 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 26 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 90.580 de lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Ieșene.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. De exemplu, polițiștii Serviciului Rutier Iași au depistat un bărbat de 52 ani, care conducea un auto pe drumul public din localitatea Comarna, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Beat peste măsură, și-a încercat norocul în trafic

Tot polițiștii Serviciului Rutier Iași au depistat un bărbat de 37 ani, care conducea un auto pe drumul public din Municipiul Iași, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Și polițiștii Biroului de Ordine Publică Pașcani au depistat un bărbat de 34 ani, care conducea un auto pe drumul public din localitatea Pașcani, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Amenzi usturătoare împărțite de oamenii legii

Zilele trecute polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente: viteza excesivă, depășiri neregulamentare, conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Au fost date 253 de amenzi, în valoare de 116.195 de lei, dintre care 87 pentru nerespectarea regimului de viteză, 10 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 3 pentru consum de alcool și 153 pentru alte abateri. Au fost reținute 43 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru consum de alcool, 10 pentru depășire neregulamentară și 14 pentru alte abateri. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Adauga un comentariu