Local

Dosare penale pe bandă rulantă, deschise de polițiștii din Iași. Tot mai mulți șoferi sunt prinși băuți la volan

Publicat: 15 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Dosare penale pe bandă rulantă deschise de polițiștii din Iași. Tot mai mulți șoferi sunt prinși băuți la volan
Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși băuți la volan. Polițiștii din Iași i-au depistat în trafic, iar acum au de dat explicații în fața legii

Aproape că nu este zi în care oamenii legii să nu deschidă dosare penale pe numele șoferilor care cred că pot fenta legea. Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, care circula în municipiul Iași. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dosare penale deschise pe bandă rulantă la Iași

Nu doar polițiștii din municipiul Iași au avut de treabă. Și cei din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, care circula pe raza localității Crivești. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Peste 150 de testări într-o singură zi

Polițiștii au organizat și executat o acțiune pe raza municipiului Iași, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere a pietonilor. Au fost legitimate 30 de persoane, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 28 pentru alte abateri, în valoare totală de 18.505 lei.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare. Oamenii legii au organizat și executat o acțiune în municipiul Iași și pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Au fost efectuate 157 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 4 pentru alte abateri, în valoare totală de 6.600 de lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere. Controalele polițiștilor vor continua și în următoarea perioadă. Dosarele penale deschise pe bandă rulantă ar trebui să-i facă pe șoferi mai responsabili.

Comentarii
  • asteptam si prin orasul Iasi asa controale, ca zilnic se urca unii cu masina pe mine pe trecerea de pietoni, tre sa alerg sa nu ma ia, asta fiind la gara, doar la trecerile nesemaforizate

Adauga un comentariu