Eveniment-Social

Dosare penale pe bandă rulantă și șoferi băgați în arest, totul după o acțiune a polițiștilor în trafic. Inconștiența unora a fost dusă la extrem

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosare penale pe bandă rulantă și șoferi băgați în arest totul după o acțiune a polițiștilor în trafic. Inconștiența unora a fost dusă la extrem
Polițiștii din Iași în timpul unor controale în trafic

Dosare penale deschise pe bandă rulantă în urma unor controale desfășurate în trafic. Polițiștii au împărțit zeci de amenzi și au trimis în spatele gratiilor mai mulți șoferi. Majoritatea au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere, iar pentru asta au de dat explicații în fața legii

Șoferii din Iași sunt din ce în ce mai indisciplinați și au ajuns să se joace cu viața lor și a celorlalți participanți la trafic. Agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani au oprit pentru control, pe DN 24C, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Iași. Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 14 decembrie, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Unii șoferi au refuzat să fie testați cu aparatul alcooltest

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 14 decembrie, un bărbat de 62 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism în municipiul Iași, ar fi intrat în coliziune cu un alt vehicul, condus de o femeie de 32 de ani, în urma impactului rezultând rănirea acesteia. Ulterior, bărbatul ar fi părăsit locul accidentului, iar, în momentul prinderii de către polițiști, acesta ar fi refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice.

Agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis și distrugere. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 14 decembrie, un tânăr de 21 de ani ar fi condus un autoturism în comuna Erbiceni și ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp din beton, iar, ulterior, ar fi ricoșat în gardurile a două proprietăți. În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Fără permis și sub influența alcoolului la volan

Agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au oprit pentru control, în comuna Costuleni, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Comarna. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Și agenții din cadrul Secției VI de Poliție efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 14 decembrie, un bărbat de 37 de ani ar fi condus un autoturism în municipiul Iași și ar fi acroșat două mașini parcate.

În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 14 decembrie, un bărbat de 59 de ani ar fi condus un autoturism în comuna Ipatele și ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în rigola de pe marginea drumului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Adauga un comentariu