Local

Soferi prinși băuți la volan, din nou la Iași! Polițiștii rutieri au întocmit mai multe dosare penale și au împărțit amenzi

Publicat: 21 iul. 2020
Șoferii prinși băuți la volan au rămas fără permisul de conducere și s-au ales cu dosare penale

Mai mulți șoferi din Iași au rămas fără permisul de conducere după ce au fost prinși băuți la volan. Polițiștii ieșeni acționează zilnic pentru a depista șoferi și pietoni care încalcă regulile de circulație, totul pentru a diminua tragediile de pe șosele.

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan de polițiștii ieșeni

Astfel, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au depistat pe DJ 249, în comuna Trifești, un tânăr de 19 ani care conducea un auto fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 iulie a.c., polițiștii au prezentat persoana Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

O parte dintre șoferii trași pe dreapta aveau alcoolemii uriașe

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Pașcani au depistat pe strada Gîștești, din Pașcani un bărbat de 52 ani, din com. Topile, care conducea un auto fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Și polițiștii Poliției Orașului Hârlău au depistat pe strada Logofăt Tăutu, de pe raza orașului Hârlău, un bărbat de 31 ani, din com. Deleni, care conducea un auto fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Tot polițiștii Poliției Orașului Hârlău au depistat pe raza comunei Cotnari un bărbat, de 34 ani, din com. Cotnari care conducea un auto fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Mai mulți șoferi  au rămas fără permisul de conducere din cauza faptului că au consumat alcool

Șoferi care au încălcat legea au fost prinși și la Răducăneni. Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier. Au fost legitimate 68 de persoane, controlate 47 de vehicule, verificate 5 terase și controlați 7 transportatori de persoane.

Au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 lei, dintre care 7 conform Legii 12/1990, 25 pe linie rutieră, 17 conform Legii nr. 61/1991, 5 conform Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri. Au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. A fost depistată o femeie, de 45 ani, din municipiul Iași, care conducea un auto, având o concentrație alcoolică în alcooltest, de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, avea expirată asigurarea de răspundere civilă auto. Aceasta a fost sancționată contravențional, i s-a reținut permisul de conducere și i s-au retras certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.





Adauga un comentariu