Local

Dosarul Flux în care primarul Mihai Chirica este acuzat de fapte de corupţie se întoarce la Parchet. Avocatul Cătălin Boacnă: „Rechizitoriul pare a fi un puzzle cu speculații și presupuneri”

Publicat: 15 dec. 2023
_____ Vizualizări 22 Comentarii
Dosarul Flux în care primarul Mihai Chirica este acuzat de fapte de corupţie se întoarce la Parchet. Avocatul Cătălin Boacnă Rechizitoriul pare a fi un puzzle cu speculații și presupuneri
Veste pentru Mihai Chirica, primarul Iașului

Decizie de ultimă oră! Dosarul Flux în care primarul Mihai Chirica este acuzat de fapte de corupţie se întoarce la Parchet.

Astfel, judecătorii susţin că acuzaţiile aduse edilului Iaşului nu sunt concrete, iar anchetatorii consideră că nu se ştie când au fost comise infractiunile de complicitate la fals intelectual şi abuz în serviciu.

Decizia este definitivă!

Totodată, procurorii au termen cinci zile pentru a comunica dacă își mențin dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.

„Hotărârea pronunțată astăzi de Curtea de Apel Iași este doar o confirmare a apărărilor pe care noi le-am invocat încă din momentul trimiterii în judecată: acuzațiile nu sunt clare. Rechizitoriul pare a fi un puzzle cu speculații și presupuneri. Din punctul nostru de vedere, o situație care ar putea genera un eventual litigiu civil a fost împachetată și promovată public ca un dosar de corupție fără să existe argumente obiective pentru acest lucru. Ca urmare a deciziei de astăzi, DNA are doua variante: remediază neregularitățile rechizitoriului în termen de cinci zile sau solicită să fie restituit dosarul. Dacă ceața din rechizitoriu nu va fi ridicată prin explicații și lămuriri suplimentare, pertitente, coerente și corecte, potrivit art. 346 pct. 3 lit. a, Cod procedură penală, judecătorul este obligat să restituie dosarul la DNA”, a declarat avocatul Cătălin Boacnă.

Redăm în cele ce urmează decizia Curții de Apel Iași.

„Solutia pe scurt: I. Respinge ca nefondată exceptia nelegalei compuneri a completului de judecată de la Curtea de Apel Iași investit cu solutionarea contestatiilor formulate împotriva Încheierii nr. 36/CP/2023 pronuntată la data de 05.04.2023 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Iasi, în dosarul nr. 4050/99/2022/a1, exceptie invocată de inculpatul CHEŞCU TUDOR, prin apărător.

II. În temeiul art. 425 ind. 1 alin. (7) pct. 1 lit. b) Cod procedură penală raportat la art. 347 Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii-contestatori 1. HARABAGIU GABRIEL VASILE, …, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură la avocat Alupei Cezar, …., 2. BRÂNDUŞESCU ANCA NORA, …, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură la avocat Neda Oana Maria, …, mezanin, jud. Iaşi, 3. POPA MARIANA, …, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură la avocat Boacnă Cătălin, …, 4. CHEŞCU TUDOR, …, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură la avocat Boacnă Cătălin, …, 5. FLUX SRL, număr de ordine în Registrul Comerţului … şi cod unic de înregistrare …, cu sediul în …, prin mandatar Cheşcu Gheorghe, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură la avocat Amariei Roxana Elena, …, împotriva Încheierii nr. 36/CP/2023 pronuntată la data de 05.04.2023 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Iasi, în dosarul nr. 4050/99/2022/a1.

III. În temeiul art. 425 indice 1 alin. (7) pct. 2 lit. a) Cod procedură penală raportat la art. 347 Cod procedură penală, admite contestatia formulată de inculpatul-contestator CHIRICA MIHAI, …, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură la avocat Atasiei Daniel, …, împotriva Încheierii nr. 36/CP/2023 pronuntată la data de 05.04.2023 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Iasi, în dosarul nr. 4050/99/2022/a1, pe care o desfiintează în parte, în ceea ce priveste claritatea acuzatiilor aduse inculpatului CHIRICA MIHAI.

Înlătură din cuprinsul încheierii contestate dispozitia de începere a judecătii privind pe inculpaţii HARABAGIU GABRIEL-VASILE, CHIRICA MIHAI, BRÂNDUŞESCU ANCA-NORA, POPA MARIANA, CHEŞCU TUDOR şi S.C. FLUX S.R.L. Constată neregularitatea rechizitoriului din data de 12.07.2022 emis în dosarul nr.3/P/2022 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi, sub aspectul descrierii faptelor imputate inculpatului CHIRICA MIHAI.

În temeiul art. 345 alin. (3) Cod procedură penală, pune în vedere procurorului ca, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii motivate, să remedieze neregularitătile actului de sesizare în sensul: – indicării datei/intervalului de timp în care ar fi fost săvârsit fiecare dintre actele materiale ale infractiunii de fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale) prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal imputate inculpatului Chirica Mihai; – indicării în concret a actiunilor si inactiunilor imputate inculpatului Chirica Mihai si care ar intra în continutul constitutiv al presupusei activităti infractionale de complicitate la fals intelectual prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal si complicitate la abuz în serviciu prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr.78/2000 şi art. 297 alin. 1 Cod penal, precum si a datei/intervalului de timp în care ar fi fost comisă fiecare dintre ele. În termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, procurorul va comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă mentine dispozitia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei, potrivit art. 345 alin. (3) Cod procedură penală. Mentine celelalte dispozitii ale încheierii penale contestate care nu sunt contrare prezentei.

Fixează termen de judecată la data de 11.01.2024, ora 09:00, pentru când dispune citarea părtilor si informarea apărătorilor alesi. Definitivă. Pronuntată astăzi, 15.12.2023, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor si procurorului, prin mijlocirea grefei instantei”, se arată în minută.

Amintim faptul că primarul Municipiul Iași, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată în data de 14 iulie 2022, de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar de complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu. Mai multe detalii puteți consulta AICI!

Comentarii
  • Chirica are conexiuni nari, e “înfipt” bine. Chirica are toti judecatorii in buzunar. Se pișă pe toti procurorii, mai ales pe Horo Dnice Anu

  • pe kirika doar poporul poate sa.l judece, ca pe ceausescu, altfel toti procurorii si judecatorii care au fost ingrasati de acest gunoi il vor face imaculat
    apropo plodul care a primit vila la 8 luni, ce mai face?

  • O sa lamureasca Gherghesanu si alti martori ce si cum. E foarte simplu. In rest simple vrajeli cu “puzzle”, “s-a facut dreptate”, etc, Si la Nechita cam tot aceleasi declaratii si vrajeli si a iesit mielusel din puscarie. Decat vrajeli mai bine enumerati coruptii achitati ca 99% au ajuns dupa gratii.

  • Nu stiu daca este procurorii sunt incompetenti, sau daca au facut intentionat un dosar prost. Indiferent de varianta, ar trebui sa fie penalizati la salariu. Ai gresit, platesti!

  • Cu dosarul “Revelion 2023” ce se mai intampla? Se mai ocupa cineva de el? Ca doar nu paznicul a ales cantaretii si comandat dronele care au disparut ulterior in vazduh.

  • Vrajeala pe care o promoveaza, pe multi bani, avocatii Atasiei, Boacna si altii prinde la prostii iubitori de panselute si gazon prin parcuri. Chirica e un JEG de om care face de rusine orasul asta la nivel national. Un mare corupt manevrat de imobiliarii locali, care nu este interesat deloc de binele cetateanului iesean. Oare cat mai trebuie sa asteptam sa-l vedem incatusat si bagat cativa ani la racoare? Ca sigur, la un moment dat, acolo va ajunge, fara dubii, ca Nechita! Nu are cum sa scape la cate a facut! Si inca mai face!!!

  • Un titlul nepotrivit!Justitia sa faca dreptate! Cand construiesti fara acte conform legii/ furi etc , esti (ne)vinovat ??? Cred ca e o simpla intrebare!La Gigi a fost altfel?

  • Șmecherie, știu posesori de beneficii nesimțite cum să încurce datele astfel încât să pară lucru prost făcut, motiv pentru judecatori în spălarea mafiotului. Mulțimea? Grohăie a sărăcie.

  • Boacna, gazetar de 2 lei, mincinos la drumul mare, in 2008 sarea de prin boscheti sa faca poze, ziaristul politist, acum avocatul lor „sub acoperire” foarte bun avocat ce sa spun….Succes.

  • Serviciile decid unde, cat, cine, cum si cand. Bineinteles ca este vorba de serviciile de salubritate. Doar ele se ocupa de gestionarea si eliminarea Gunoaielor si Dejectiilor.

  • Daca vrea primar, Chirica si din puscarie iese primar, la fel cum cum a iesit s iChereches . Doar ca Mishu e mai abil decat Chereches. El va pleca din tara doar ambasador.

  • Simirad a fost trimis ambasador in Cuba si nu avea dosare. Dar la cate dosare are, deocamdata, Chichi ajunge direct pe Venus. Despre planeta Venus este vorba si nu de muntele Venus.

Adauga un comentariu