Cultural

Dosarul morții Mădălinei Manole, la un pas de redeschidere. „Avem expertize care arată omorul”

Publicat: 15 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosarul morții Mădălinei Manole la un pas de redeschidere. Avem expertize care arată omorul
Cazul Madalinei Manole, la un pas de a fi redeschis

Dosarul morții Mădălinei Manole este la un pas de redeschidere, după ce o echipă de experți a strâns probe pentru a demonstra că artista a fost ucisă. Cea care conduce echipa este profilerul FBI Mihaela Brooks, care susține că are dovezi care vor schimba complet datele acestui caz.

Mihaela Brooks, care a lucrat pentru FBI la elucidarea multor cazuri de crimă în SUA, a preluat și dosarul morții Mădălinei Manole. Specialista, care e analist de investigații penale certificat în anti-terorism și realizator de profiluri psihologice în cazurile de crimă, susține că deține probe care arată că Mădălina Manole a fost ucisă.

Dosarul morții Mădălinei Manole, la un pas de redeschidere

Echipa din care face parte lucrează pro bono la acest caz pentru aflarea adevărului. Ea a dezvăluit că expertizele pe care le-a realizat până acum arată, fără dubii, că Mădălina Manole nu s-a sinucis. De aceea, dosarul urmează să fie redeschis.

„Sperăm că săptămâna viitoare să fim în tribunal la cazul Mădălinei Manole. Este foarte mult de lucru pentru că trebuie să arătăm unde au fost erorile și de ce este omor. Avem niște expertize care s-au făcut și care arată omorul. Vor fi făcute publice doar după ce începe procesul. Mai multe nu pot să spun acum, ce dovezi avem”, a spus Mihaela Brooks  pe rețelele sociale.

Varianta oficială: Mădălina Manole a trimis un SMS înainte de moarte

Echipa ei, care lucrează la acest caz pro bono, încearcă să convingă instanța că este necesară redeschiderea doasarului. Profilerul FBI susține că SMS-ul pe care Mădălina Manole l-ar fi trimis către propriul ei telefon, în noaptea morții, nu este scris de ea.

Mai mult, experta susține că în derularea anchetei s-au produs erori flagrante, suspecte, care demonstrează fie rea intenție, fie lipsă de profesionalism.

„În momentul în care te duci la locul crimei, cauți în toată casa, inclusiv în dulapul copilului, și omiți șifonierul Mădălinei, unde, în luna august, soțul ei iubitor a găsit cutia în care a fost trimis Furadanul… pentru mine este o eroare gravă. Pe întrerupătorul din bucătărie sunt urme de sânge. De unde știi ale cui sunt, dacă nu le iei, ci doar le menționezi? Poate să fie sânge de la Mădălina, poate să fie sângele vecinului…”, a spus Mihaela Brooks.

Mădălina Manole a murit la 14 iulie 2010, chiar în ziua în care împlinea 43 de ani. Moartea sa a fost considerată sinucidere, survenită după ce a înghițit o cantitate impresionantă de pesticid Carbofuran (Furadan).

Familia sa nu a crezut varianta oficială și a cerut continuarea investigațiilor. La aproape 13 ani de la moartea artistei, cazul ei ar putea avea o altă turnură.

Adauga un comentariu