Razboi în Ucraina

Două avioane cu muniţii de artilerie destinate Ucrainei au decolat din Spania

Publicat: 31 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două avioane cu muniţii de artilerie destinate Ucrainei au decolat din Spania
Două avioane încărcate cu muniţii de artilerie de mare calibru, ce fac parte din ajutorul militar promis Ucrainei de către Spania, au decolat miercuri de la baza spaniolă Rota

Două avioane încărcate cu muniţii de artilerie de mare calibru, ce fac parte din ajutorul militar promis Ucrainei de către Spania, au decolat miercuri de la baza spaniolă Rota, livrarea urmând să fie efectuată cu sprijinul unei ţări aliate neprecizate, relatează agenţia spaniolă EFE, citând un anunţ al Ministerului Apărării de la Madrid, potrivit Agerpres.

Aceste două avioane sunt primele din cele cinci sau şase transporturi prin care Spania va trimite Ucrainei 75 de paleţi de muniţii, ajutor cerut de Kiev „cu cea mai înaltă prioritate”, armata ucraineană având nevoie de mari cantităţi de muniţii în războiul împotriva Rusiei.

Spania va trimite Ucrainei până pe 6 septembrie un ajutor constând în materiale sanitare

În plus, răspunzând cererii Kievului de a-i furniza urgent materiale şi uniforme militare adaptate condiţiilor de iarnă, din Spania au plecat deja primele şase camioane cu astfel de transporturi. Alte patru camioane, dintr-un total de 25, vor pleca luni, livrările fiind eşalonate în aşa fel încât autorităţile ucrainene să nu-şi satureze capacităţile de stocare şi distribuţie.

De asemenea, tot în urma solicitării venite din partea Kievului, la reuniunea de la Praga a miniştrilor europeni ai apărării, Spania va trimite Ucrainei până pe 6 septembrie un ajutor constând în materiale sanitare.

Spania va participa şi la acţiunile de instruire a soldaţilor ucraineni în folosirea armamentului occidental furnizat armatei ucrainene pentru a lupta contra agresiunii ruse, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Madrid.

Peste 1200 de soldați ucraineni ucişi de trupele ruse

Rusia admite avansarea ucrainenilor, tocmai de aceea ei susțin că s-au reorganizat şi au ucis peste 1200 de soldați ucraineni în doar 24 de ore. Generalul Konașenkov mai spune că ucrainenii au mobilizat brigada 128, redistribuită din vestul Ucrainei pentru a participa la ofensivă.

„Cinci militari din acea brigadă și-au depus armele și s-au predat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Konașenkov a mai adăugat cum forțele ruse au lansat lovituri cu arme de precizie la sol, eliminând peste 200 de militanți ucraineni și aproximativ 40 de mercenari străini în regiunea Dnepropetrovsk.

„Loviturile cu arme de precizie la sol în zona așezării Aleksandrovka din regiunea Dnepropetrovsk au distrus următoarele ținte: locul de desfășurare temporară și un depozit de muniții al brigăzii 1 de tancuri a armatei ucrainene. Grevele au eliminat peste 200 de militanți, inclusiv aproximativ 40 de mercenari străini, peste 20 de vehicule blindate și o cantitate mare de obuze de artilerie”, a spus purtătorul de cuvânt.

Adauga un comentariu