Bzi.ro

Două dintre personalitățile de marcă ale României, prezente în Studioul BZI LIVE – LIVE VIDEO

Publicat: 10 oct. 2019
130 Vizite 0 Comentarii
Editia PDF
15 Oct. 2019

Joi, 10 octombrie 2019, incepând cu ora 16.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă ediţie – dialog provocatoare, incitantă, riguroasă şi de colecţie! Într-o abordare proaspătă, eleganta şi plină de rafinament, o adevărată întâlnire spectaculoasă. În prim-planul emisiunii BZI LIVE este invitat prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, valorosul virtuoz pe toate meridianele, fondator al unicului şi inconfundabilului Cvartet Voces, manager al Filarmonicii de Stat Moldova Iași alături de fratele său, personaj la fel de valoros și de consistent, prof. univ. dr. Dan Prelipcean.

În esenţă, cei doi sunt mari personalităţi ale artei, mediului academic şi cultural al Iaşului, României. Își au locul binemeritat în panoplia oamenilor – creatori de minuni muzicale în toată lumea. Într-o manieră deschisă, relaxantă, parfumată, alături dedomnieor se va discuta despre talent, munca şi pasiune. Despre realităţi din lumea culturală autohtona, viaţa dincolo de scenă, gânduri de viaţa sau proiecţii de viitor. Desigur, în prim-plan va fi celebrul și remarcabilul Cvartet Vocea. Mărturisiri, gânduri, planuri, viziuni culturale și artistice, rememorări vor fi alte dintre reperele acestei ediții de colecție în Studioul BZI LIVE.

Cvartetul Voces a luat ființă în anul 1973, la Iași. Componență inițială: Bujor Prelipcean – vioara I, Adrian Anania, vioara ÎI, Gheorghe Haag la violă, Dan Prelipcean la violoncel. În 1975 a fost cooptat la vioară și Anton Diaconu. În 1983, la violă, Constantin Stanciu. Din 1980 acesta a fost desemnat Cvartet de Stat al României.

Cel mai important ansamblu românesc de cvartet

Este menționat în dicționarele internaționale de specialitate și invitat la festivaluri din mări centre muzicale ca Bayreuth, Salzburg, Sienna și Toronto.

Membrii săi susțin și o importantă activitate didactică în cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași .Fiind și profesori de onoare ai Academiei de Muzică din Cluj. În prezent, Cvartetul Voce se află sub comanda dirijorului Bujor Prelipcean.

Toti cei care doresc sa adreseze intrebari o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau in direct, accesand http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare productie media strangand zeci de mii de vizualizari!

Ai ratat una din emisiunile BZI LIVE?! Nicio problema, le poti vedea dand un click pe link-ul de mai jos:
BZI LIVE – cel mai ambitios proiect media existent in Iasi! Iata lista emisiunilor noastreloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit