Local

Două focare de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 ore. Situația paturilor ATI în județul Iași

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două focare de Covid-19 înregistrate în ultimele 24 ore. Situația paturilor ATI în județul Iași
Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA – Secția IX Cronici – Pavilion Winkler –   la ultima testare s-au mai confirmat 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 8 salariaţi şi 7 pacienti.

           Măsuri:

Au fost depistați pozitivi încă 2 salariaţi. S-a dispus dezinfecția spațiilor. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu și monitorizat de către medicii de familie.

  1. HYGEEA MEDICA&CARE – la ultima testare s-a mai confirmat 1 beneficiar.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 3 salariaţi şi 6 beneficiari.

     Măsuri:

     A fost depistat pozivit încă 1 beneficiar. S-a dispus izolarea acestuia. S-au luat măsuri de  dezinfecţie a spaţiilor.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 19 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36337 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 159 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate  pozitiv, 8069 au fost externate (cu 24 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 640.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 115488 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 73630 au fost vaccinate cu doza I si 41858 cu doza II. Pe data de 18 martie 2021 au fost vaccinate 1717 persoane. Mentionam ca 1509 de persoane au primit doza I și 208 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 244 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 19 martie 2021, sunt ocupate 330 de paturi, din care 48 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
  • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
  • 5 paturi la Spitalul de Recuperare
  • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
  • 15 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai este liber 1 pat ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 216 de paturi:

  • 22 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
  • 2 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
  • 4 paturi la Spitalul Hârlău,
  • 20 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
  • 59 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
  • 9 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 24 paturi la Spitalul Militar
  • 76 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 3 paturi ATI.

4 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate cele 2 paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 19 martie 2021, un număr de 1696 de persoane se află în izolare, iar 1521 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 36359 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 37332 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu