Local

Două oferte pentru extinderea UPU de la Spitalul de Copii, Iași! 5,1 milioane de euro pentru proiectul CJ

Publicat: 26 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două oferte pentru extinderea UPU de la Spitalul de Copii Iași 51 milioane de euro pentru proiectul CJ
CJ a primit două oferte pentru extinderea secției UPU de la Spitalul de Copii din Iași, investiția fiind estimată la 5,1 milioane de euro

Extinderea UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași va costa 5,1 milioane de euro, din fondurile Consiliului Județean. O asociere de două firme și o altă societate din Iași se bat pe banii județului pentru reabilitatea și extinderea Unității de Primire Urgențe

Mai multe firme au depus oferte pentru proiectul legat de extinderea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului de Copii ”Sf.Maria” din Iași. Licitația derulată de Consiliul Județean (CJ) Iași are o valoare de 25,5 milioane de lei (5,1 milioane de euro). Licitația derulată de CJ Iași prevede extinderea secției UPU, de la unitatea medicală, și dotarea cu echipamente medicale.

Oferte pentru extinderea UPU de la Spitalul de Copii, Iași

O ofertă a fost depusă de firma Daroconstruct SRL, societate controlată de afaceristul Giani Canschi. Această firmă a depus oferta alături de alți subcontractanți. Este vorba de Dacorum Grup SRL, Building Technology Group R, Prunstal SRL, Tehno Instal SRL, dar și General Tehnic SRL.

O altă ofertă a fost depusă de asocierea Katar Conneg SRL și Consola Grup Construct SRL. Și această asociere vine cu mai mulți subcontractanți. Printre aceștia se numără Imeco SRL, Hidroterm SRL, Hospital Technical Solutions SRL, Kone Ascensorul și S.C. ABC Development Aviation S.R.L. Ofertele vor fi analizate până pe 14 martie 2022, dată la care ar trebui anunțată firma care va derula lucrarea. Licitația a fost demarată la finalul lunii decembrie 2021.

Cum arată proiectul de la Spitalul de Copii?

Extinderea și dotarea UPU este necesară pentru creșterea gradului de confort necesar pacienților și aparținătorilor. CJ Iași a obținut finanțare pentru acest proiect prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul de Copii are nevoie de extindere cât mai repede, iar CJ a demarat investiția încă de anul trecut. În plus, forul județean a demarat și alte proiecte legate de modernizarea sau construcția unor unități medicale. Proiectul prevede extinderea secției UPU cu o suprafață desfășurată de 2.281,74 mp și dotarea cu 19 echipamente medicale și 41 de unități de mobilier medical. În plus, proiectul cuprinde și îmbunătățirea accesibilității Spitalului ”Sf. Maria” și a legăturilor cu alte spitale locale și regionale, prin amplasarea unei platforme helipunct la etajul 1 al clădirii.

Secția UPU are 22 ani vechime

Reprezentanții CJ Iași au arătat că secția UPU, de la spitalul din zona Tătărași, a fost înființată în anul 2000. Autoritățile județene au mai arătat că proiectul ar urma să fie gata până în anul 2024. Lucrările vor dura circa 17 luni, conform caietului de sarcini al procedurii lansate de CJ. Ulterior, după analiza ofertelor și extinderea UPU de la Spitalul de Copii ”Sf.Maria” Iași, forul județean va trece la dotarea cu echipamente medicale.

Adauga un comentariu