Local

Secția UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” se va extinde. Cum va arăta proiectul derulat de CJ Iași cu fonduri europene? – LIVE VIDEO

Publicat: 12 mart. 2021
Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului de Copii
CJ Iași va trece la reabilitarea și extinderea secției UPU de la Spitalul de Copii "Sf. Maria", proiectul fiind derulat cu fonduri europene. Obiectivul va trece prin plenul instituției într-o ședință extraordinară la finalul săptămânii

Secția de Primire Urgențe din cadrul Spitalului de Copii din Iași va fi reabilitată integral. Consiliul Județean Iași va aloca primele fonduri pentru demararea proiectului și a documentației pentru spațiul de la cel mai mare spital de copii din Moldova

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni la finalul acestei săptămâni într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi a ședinței de plen de vineri, 12 martie 2021, ora 9:00, vor figura mai multe proiecte de hotărâre. Cel mai important proiect ce va fi analizat de CJ Iași este legat de extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Plenul CJ va analiza însă și alte proiecte de hotărâre în cadrul ședinței din Sala „Virgil Săhleanu” de la Prefectura Iași.

UPDATE: În aceste momente, ședința extraordinară din cadrul Consiliului Județean Iași a început

Secția UPU de la Spitalul de Copii va fi refăcută integral

Proiectul de hotărâre prevede alocarea din excedentul CJ Iași pentru anul 2021 a fondurilor necesare achiziției și plății serviciilor de proiectare. Se vor aloca 324 de mii de lei pentru documentația care va sta la baza extinderii și dotării unității medicale în cartierul Tătărași. Secția UPU a fost înființată în anul 2000. În prezent, aceasta dispune de un spațiu insuficient desfășurării activității medicale. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a arătat și în ce constă proiectul.

„Am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Iași pentru a putea lua câteva decizii importante ce privesc buna desfășurare a activității de la Spitalul de Copii. Proiectul de extindere și dotare a spitalului de copii continuă. Am ajuns în stadiul achiziției mai multor servicii de proiectare”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiect derulat cu fonduri europene la Spitalul de Copii

În proiectul de hotărâre se arată și faptul că extinderea și dotarea UPU este necesară pentru creșterea gradului de confort necesar pacienților și aparținătorilor. CJ Iași a obținut finanțare pentru acest proiect prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Costel Alexe a susținut și faptul că secția UPU de la Spitalul de Copii are nevoie de extindere cât mai repede.

„Este vorba despre documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire și pentru organizarea execuției, proiect tehnic, scenariu de securitate la incendiu. Discutăm și despre un certificat de performanță energetică, asistență tehnică din partea proiectantului. Pentru acestea este necesar să alocăm suma de 324 de mii de lei din excedentul bugetar. Nu dorim să apară niciun blocaj în implementarea acestui proiect pentru ieșeni”, a menționat șeful CJ Iași. Spitalul „Sf. Maria” a fost supus unui proces de modernizare încă de acum 3 ani.

Noi proiecte în spitalele din subordinea CJ Iași

Mai mult, autoritatea județeană a arătat că va continua cu modernizarea spitalelor din subordine în cursul acestui mandat.

„Am demonstrat că proiectele de infrastructură medicală sunt o prioritate a acestei administrații liberale. Îmi doresc să obținem sprijin pentru ca planurile de dezvoltare a unităților medicale din subordinea CJ să poată fi realizate. Ne dorim să oferim ieșenilor respectul cuvenit, prin modernizarea sistemului de sănătate din Iași”, a mai spus președintele CJ Iași. În cursul acestui an, conducerea CJ Iași a dispus și noi măsuri pentru spitalele din subordine în ceea ce privește siguranța la incendii.

Un nou consilier județean în plenul instituției

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va mai figura un proiect privind aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Proiectul va intra în aplicare începând cu 1 aprilie 2021. Totodată, plenul CJ va mai discuta și despre transformarea a două linii de gardă din cadrul Spitalului ieșean. Consilierii județeni vor lua act și de încetarea mandatului lui Ștefan Tănasă din CJ. Acesta a fost numit recent subprefect cu sprijinul USR-PLUS și a renunțat la mandatul de consilier județean. În locul său va ajunge Bogdan Mihail, un avocat în vârstă de 29 de ani. Totodată, pe ordinea de zi va mai figura și un proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de asistență tehnică la lucrările de la stația de sortare și tratare a deșeurilor de la Țuțora.

Adauga un comentariu