Coronavirus

Dr. Adina Alberts arată cum se poate confecţiona o mască. Ce sfaturi au primit internauţii – VIDEO

Publicat: 14 mart. 2020

Doctorul Adina Alberts a postat un video pe pagina ei de Facebook prin care le-a arătat internauţilor, pas cu pas, cum ar putea să îşi confecţioneze singuri o mască.

Frica de CORONAVIRUS i-a îndemnat pe tot mai mulţi români să meargă la farmacie şi să îşi ia măşti de protecţie. Stocurile s-au epuiuat foarte rapid, iar puţinele măştoi care au mai rămas au fost folosite de comercinaţi pentru a face mai mulţi bani.

Cu toate acestea, variantele nu sunt epuizate, iar doctorul Adina Albert a postat un video pe Facebook prin care a arătat cum ne putem confecţiona masca de protecţie chiar de acasă.

„Vă rog să nu mai fiţi stresaţi dacă nu mai găsiţi astfel de măşti în farmacii. Ele sunt din păcate din ce în ce mai puţine şi din ce în ce mai scumpe. Pentru că înainte de a apărea aceste măşti pe piaţă chirurgii foloseau astfel de măşti, obţinute din tifon. Sunt la fel de bune, ele se spală după fiecare spălare, se sterilizează prin fierbere şi se refolosesc.”, a spus Adina Alberts în videoclipul postat pe Facebook.

Adina Alberts ne spune cum să ne confecţionăm masca de protecţie acasă

Confecţionarea unei măşti chirurgicale eficientă poate fi foarte simplă dacă avem în casă un sul de tifon, ne spune medicul Adina Alberts.

„Le puteţi face dumneavoastră acasă. Luaţi tifon la metraj, tăiaţi o bucată care să aibă un 25 de centimetri pe 20 de centimetri. Sunt aproximativ şase-şapte straturi suficiente pentru o protecţie eficientă. Tighelaţi ca să arate cât de cât frumos şi după aceea pliaţi. Fixaţi marginile printr-o cusătură şi aplicaţi un elastic sau puneţi nişte cordoane lungi, astfel încât să vă puteţi închide un şiret sus şi un şiret în spatele gâtului. Sper ca sfatul meu să vă fie util. Sănătate multă vă doresc.”, a spus Adina Alberts.

Adauga un comentariu