Coronavirus

Dr. Alexandru Rafila, despre purtarea corectă a mănușilor de protecție: „Mai bine te speli din oră în oră!“

Publicat: 07 mai 2020

Medicii ne avertizează că nu trebuie să le purtăm toată ziua, ci doar pentru activități punctuale, atunci când mergem la cumpărături sau intrăm în contact cu suprafeţe posibil contaminate.

Medicii spun că purtatul mănuşilor poate crea un fals sentiment de siguranţă şi foarte ușor putem deveni neglijenți.

„Ai senzaţia că având mănuşi eşti protejat şi faci foarte multe lucruri nepotrivite. De exemplu, foloseşti mănuşa mult timp, îţi pui mâna pe faţă, eu nu am văzut pe nimeni care să poarte mănuşi şi să spele mănuşa la robinet. Purtarea mănuşilor te fereşte de contactul direct cu suprafeţe posibil contaminate. Dacă însă, după o vizită la magazin, farmacie sau bancă ne atingem cu mănuşile faţa, telefonul mobil sau volanul maşinii, atunci le-am purtat degeaba“, spune Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

„Unii le poartă foarte multe ore. Păi decât să port o pereche de mănuşi patru ore, mai bine nu port mănuşi şi mă spăl din jumătate în jumătate de oră sau din oră în oră. Este mult mai eficient decât să port mănuşi patru ore. Ajung să contaminez suprafeţe purtând eventualul virus dintr-o parte în alta prin intermediul mănuşilor”, adaudă Alexandru Rafila.

Comentarii
  • Pai si daca nu ai manusi nu poti purta virusul dintr-o parte in alta???important este sa stii sa le folosesti!este ca si cum nici prezervativul nu te protejeaza!!

Adauga un comentariu