Coronavirus

Dr. Streinu-Cercel dezvăluie care e greşeala majoră pe care o faci când te protejezi de coronavirus

Publicat: 28 mart. 2020

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, cere populației mare atenţie la prevenţie.

Greșeala majoră pe care o facem atunci când vrem să ne protejăm de coronavirus a fost exemplificată de dr. Adrian Streinu-Cercel în întâlnirea cu primarul Gabriela Firea și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, dr. Streinu-Cercel, a arătat care e gestul care ne îmbolnăvește fără să ne dăm seama. Este vorba de ducerea telefonului mobil la gură, în mod instinctiv, în condițiile în care suntem atenți în rest să nu ducem mâna spre față.

Adrian Streinu Cercel, despre apa de la robinet

„Unde e curățenie nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul. De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului”, a spus medicul epidemiolog.

Primăriile trebuie să spele de dimineața până seara șoselele, clanțele și gardurile cu apă hiper-clorizată, a mai spus dr. Streinu-Cercel.

„Clorul este cel care inactivează acest virus. Avem stații de apă de unde putem să luăm apă și să spălăm tot”, a precizat medicul. Acesta a spus că peste o săptămână vom vorbi în România de transmitere comunitară și „alta va fi situația”.
Adauga un comentariu