Local

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Trebuie activat mecanismul pentru transferul pacienților critici cu coronaviroză în străinătate”

Publicat: 19 nov. 2020
dr. Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru a transmis că este necesară protejarea vieții fiecărui român. Este absolut urgentă activarea mecanismului pentru transferul pacienților critici cu coronaviroză în străinătate.
„Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată. Acum trebuie activat mecanismul pentru transferul pacienților critici cu coronaviroză în străinătate (adoptat după ce l-am susținut în Comisia de Sănătate din Parlamentul European). E o șansă pentru pacienții critici cu coronaviroză și o gură de oxigen pentru secțiile ATI suprasolicitate. Aloo, se aude la guvern?!
Pacienții români mor (mai nou plimbați și pe cerul patriei) pentru că nu au asigurat (după 8 luni de la debutul pandemiei) nici măcar locuri suficiente la terapie intensivă. Mecanismul de protecție civilă este funcțional și a primit în aceste zile o finanțare suplimentară de 200 de milioane de euro.

Atenție!!!

1. Noul mecanism european de protecție civilă pe care l-am susținut în Parlamentul European prevede creșterea capacității de răspuns a UE în situații de criză este adoptat iar în aceste zile au fost alocate suplimentar 200 de milioane pentru a finanța transferul acestor pacienți în altă țară.
2. E o șansă pentru pacienții critici cu coronaviroză și o gură de oxigen pentru secțiile ATI suprasolicitate.
3. Belgia și Olanda au tranferat deja zeci de pacienți în Germania, Suedia şi-a anunţat disponibilitatea de a primi pacienţi infectaţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă, din întreaga Europă.
Aloo, se aude la guvern?! Noi ce mai așteptăm? Sau iar avem de toate???”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.
Comentarii
Adauga un comentariu