Actualitate

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre următorul obiectiv al vaccinării anti-Covid-19: „7 milioane de persoane imunizate până în august. Este realizabil”

Publicat: 14 mai 2021
Valeriu Gheorghiță cu mască
Medicul militar a precizat că nu s-a luat în discuţie un demers în ceea ce privește acordarea de "recompense" celor care se imunizează împotriva virusului Covid-19, el menționând faptul că la nivel local există astfel de iniţiative ale unor companii private

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus la nivel naţional, colonel doctor Valeriu Gheorghiţă, a transmis vineri, 14 mai 2021, la Târgu-Mureş, faptul că obiectivul referitor la atingerea pragului de 7 milioane de persoane imunizate anti-COVID-19 până la data de 1 august este unul „realist”. Acesta poate fi atins, însă nu depinde doar de organizarea campaniei de imunizare, ci şi de disponibilitatea cetăţenilor.

„Este un obiectiv deja transmis, este un obiectiv asumat. Noi încercăm să creăm toate modalităţile prin care un număr mai mare de persoane care îşi doresc să se vaccineze să poată să facă acest lucru într-un mod cât mai simplu, cât mai facil, să nu mai fim într-un sistem birocratic. (…) Avem în momentul de faţă, din fericire, un număr suficient de doze încât să asigurăm vaccinarea unui număr mai mare de persoane. Cred că acest obiectiv este unul realist, putem să îl atingem, dar depinde de noi toţi, nu doar de cât de bine este organizată logistica procesului de vaccinare, ci şi de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: „Beneficiile vaccinării sunt incontestabile”

În contextul actual al campaniei de imunizare anti-Covid-19, coordonatorul a menţionat faptul că disponibilitatea cetăţenilor de a se vaccina este direct proporţională de cât de bine sunt aceştia informaţi, făcând apel la vectorii de imagine, iar persoanele care se bucură de credibilitate în comunitate să se implice în campania de vaccinare anti-COVID-19.

„Nu există un vaccin sută la sută eficient. Importantă este atingerea imunităţii colective şi vedem deja în România o evoluţie favorabilă din punct de vedere epidemiologic. România în momentul de faţă este în scenariul verde. Avem sub unu la sută rată de incidenţă cumulată la mia de locuitori la două săptămâni. (…) Deşi nu sunt date din studiile clinice, estimările arată că se menţine eficacitatea vaccinurilor actuale faţă de toate variantele virale circulante”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.

Reamintim faptul că un maraton al vaccinării anti-COVID-19 se derulează, de astăzi până duminică la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, fiind peste 300 de voluntari fiind implicaţi în derularea evenimentului.

Maratoane de vaccinare anti-Covid-19 la nivel naţional

Medicul Valeriu Gheorghiţă a transmis că astfel de maratoane de imunizare vor continua la nivel naţional, pentru a uşura şi a creşte accesul unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare.

„Aceste evenimente vor continua la nivel naţional. Au un rol deosebit de important, pe de o parte prin faptul că denotă solidaritatea şi responsabilitatea corpului medical, corpului academic de la cel mai înalt nivel din România. Toate aceste acţiuni sunt acţiuni de voluntariat. Este un gest onorant pe care colegii noştri îl fac în aceste zile pentru campania de vaccinare, pentru a facilita şi a creşte accesul unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare. (…)

Prin aceste demersuri putem creşte încrederea oamenilor în procesul de vaccinare. (…) Cred că această pandemie ne readuce aminte importanţa dialogului, importanţa consensului, ne readuce aminte faptul că într-un demers atât de important cum este revenirea la normalitate printr-o campanie de vaccinare coerentă nu-şi au loc orgoliile, nu-şi au loc agende personale înguste. Este important să fim cât mai solidari, responsabili şi să manifestăm grija faţă de cei din jurul nostru. (…) Aceste maratoane de vaccinare, în fapt, sunt maratoane ale solidarităţii şi responsabilităţii”, a mai afirmat col dr Valeriu Gheorghiţă.

Adauga un comentariu