Coronavirus

Dr. Virgil Musta despre purtarea măștilor: „Nu oriunde și în orice condiții!“

Publicat: 07 mai 2020
Medicul Virgil Musta: ”Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate”
Medicul Virgil Musta: ”Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate”

Medicul timișorean Virgil Musta trage un semnal de alarmă cu privire la purtarea măștilor, în condițiile în care unii români au ajuns să le poarte chiar și când merg singuri pe stradă și în mașină.

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini.

După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare.

La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a spus dr. Virgil Musta.

Adauga un comentariu