Sport

„Dracula”, un oaspete de seamă la Primăria Municipiului Iaşi – FOTO

Publicat: 16 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Timp de trei zile, în perioada 15-17 noiembrie 2019, municipiul Iaşi găzduieşte două competiţii de nivel naţional şi internaţional de taekwondo WT, devenit în prezent sport olimpic, cu o participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo – 2020.

Cele două competiţii care urmează să fie găzduite sâmbătă şi duminică, de la ora 9.00, de Sala Polivalentă ieşeană sunt „Dracula Open” şi respectiv „Cupa României”.
Astfel, peste 1.000 de sportivi, antrenori, arbitri şi conducătorii cluburilor participante vor fi prezenţi la Iaşi, find şi mulţi invitaţi din străinătate. Vor fi prezenţi şi sportivi din Cernăuţi, Chişinău şi Odessa, dar şi din Cadrilater sau Banatul Sârbesc, după cum ne-a informat Constantin Apostol, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo WT.
După cum a mai spus şi Ciprian Ursu, preşedintele Clubului Sportiv Răzeşii Iaşi şi unul dintre organizatorii pe plan local (alături de ceferistul Lucian Mihalache), din România vor fi prezente 57 de cluburi de profil din 24 judeţe, inclusiv din Iaşi.

Deschiderea manifestării sportive a fost făcută vineri, 15 noiembrie, atunci când, în sala mare de consiliu a Primăriei ieşene a avut loc conferinţa de presă oficială, moderată de scriitorul, jurnalistul şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu.

S-au aflat în faţa microfonului şi au adresat cuvinte de îmbărbătare sportivilor prezenţi în sală, printre aceştia fiind şi o delegaţie masivă de la CSA Steaua Bucureşti, preşedintele FR Taekwondo WT – Constantin Apostol, consilierul DJST Iaşi – Alexandru Cişman, prodecanul FEFS Iaşi – Adrian Cojocariu, sponsorii turneului – Bogdan Buimac (Proiect SVB), Cristian Neghină (Pentalog Iaşi), viceprimarul Radu Botez.

Din partea sportivilor prezenţi la cele două competiţii a vorbit ieşeanul Rafael Ursu (legitimat la CSA Steaua Bucureşti), care a spus: „Sper ca noi, sportivii, să ne facem treaba şi să cucerim cât mai multe medalii. În perioada următoare, aş vrea ca 2-5 sportivi români să se califice şi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo – 2020 şi Paris – 2024”.

În sală s-a mai aflat şi Gheorghe Grigorescu, secretarul general al Federaţiei Române de Taekwondo WT.
La finalul conferinţei de presă şi înaintea fotografiei de grup, Ciprian Ursu, Lucian Mihalache şi Rafael Ursu au oferit celor din prezidiu şi nu numai placheta competiţiei de la Iaşi, cu menţiunea că trofeele ceramice au fost făcute şi aduse de la Simeria la Iaşi, tocmai pentru a oferi premianţilor nişte amintiri unice şi de neuitat, cu specific ieşean şi românesc!

Principalii organizatori ale celor două competiţii de la Iaşi sunt MTS, Federaţia Română de Taekwondo WT, Clubul Sportiv Răzeşii Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi şi FEFS Iaşi.

Intrarea publicului în Sala Polivalentă din Iaşi, de pe str. Palat nr. 2, pe durata celor două zile de competiţie de taekwondo WT va fi liberă.

 

Adauga un comentariu