Actualitate

Dragoș Săvulescu îi răspunde lui Cătălin Predoiu: „De ce sunteți dezamăgit, domnule ministru?“

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dragoș Săvulescu îi răspunde lui Cătălin Predoiu De ce sunteți dezamăgit domnule ministru
Fostul finanțator al echipei Dinamo București, Dragoș Săvulescu

Dragoș Săvulescu îi răspunde ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, după ce acesta s-a declarat dezamăgit că justiția italiană nu l-a extrădat în România pe fostul acționar al clubului Dinamo.

Dragoș Săvulescu este condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare dar Curtea de Apel din Napoli a decis ca Săvulescu să își execute pedeapsa în Italia, dar cu suspendare.

„De ce sunteți dezamăgit, domnule ministru, când o Justiție REALĂ dintr-o țară cu adevărat democratică APLICĂ CU ADEVĂRAT LEGEA și RESPECTĂ PRINCIPIILE GENERALE DE DREPT ȘI DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE OMULUI? Cam ce așteptări aveți, domnule ministru al justiției din România, de la omologul dvs. din Italia?? Așteptați o intervenție în actul de justiție sau chiar eventual o anchetă în actul de justiție din Italia?”, a scris Dragoș Săvulescu pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Predoiu, dezamăgit că Dragoș Săvulescu nu a fost extrădat

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a comentat decizia Curții de Apel din Napoli care a decis să nu îl trimită pe fugarul Dragoș Săvulescu în România. Predoiu susține că judecătorii italieni au hotărât ca Săvulescu să își ispășească pedeapsa de 5 ani și jumătate de detenție în Italia. Şi chiar au suspendat executarea pedepsei, ceea ce înseamnă că fostul fostul acționar al clubului Dinamo e liber.

„Nu îmi ascund dezamăgirea faţă de un astfel de verdict. În general, sunt foarte rezervat să comentez dosare şi soluţii pronunţate în instanţă din motive pe care nu vreau să le dezvolt, dar Italia e ceva mai departe. Mă îndoiesc că o declaraţie de-a mea ar putea să fie interpretată ca o presiune asupra Justiţiei italiene, dar poate aude ministrul italian de Justiţie. Suntem extrem de dezamăgiţi de o astfel de dezlegare a cererii de extrădare adresată de Curtea de Apel Bucureşti”, a precizat Cătălin Predoiu.

Aroganța făcută de soția lui Dragoș Săvulescu

În ianuarie, soția lui, Angela Martini, fosta Miss Albania 2010, a postat pe rețele de socializare un mesaj provocator, alături de fotografii ale vilei lor din Sardinia.

„Viața e amuzantă: era o vreme când noi eram închiși și alții erau liberi, acum noi suntem liberi și alții sunt închiși”, a scris soția lui Săvulescu.

Dragoș Săvulescu a fost condamnat în dosarul retrocedărilor în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a primit 9 ani de detenție. Un alt acționar de la Dinamo, Cristian Borcea, a primit în același dosar 5 ani de detenție cu executare. El și-a ispășit pedeapsa în România.

România a cerut extrădarea a peste 100 de persoane

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că există 109 dosare în care România a solicitat extrădarea unor persoane din străinătate, prezentând situaţia la zi în cazurile Gabriel Popoviciu, Alexander Adamescu, Dragoş Săvulescu, Mario Gino Iorgulescu, Alina Bica şi Cristian Rizea.

„De la ultima actualizare a dosarelor (21 septembrie 2020), la nivelul direcţiei s-a procesat un număr de 6.513 lucrări, din care 122 în materia extrădării. În prezent, sunt 109 dosare de extrădare activă pendinte (cereri în care România este stat solicitant)”, a menționat Cătălin Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Justiţiei a prezentat situaţia unor cereri de extrădare din străinătate a unor oameni importanţi, condamnaţi sau cercetaţi penal de instanţele din România.

Adauga un comentariu