Actualitate

Drama unei soliste cunoscute din Iași! Fratele ei a dispărut fără urmă într-o zonă rău famată! Familia este disperată și se așteaptă la ce este mai rău! Tânărul a fost amenințat că va fi decapitat!

Publicat: 08 nov. 2019

Un tânăr plecat la muncă în Marea Britanie a dispărut de două săptămâni. Poliția Marii Britanii a fost sesizată, însă familia nu a primit niciun răspuns. Băiatul intrase într-un grup de bărbați de etnie romă. Aceștia i-ar fi furat actele și cardurile și l-au amenințat că îl vor decapita dacă spune Poliției.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Suceava a fost dat dispărut în Marea Britanie de mai bine de două săptămâni, iar autoritățile britanice nu i-au dat de urmă. De patru ani acesta locuiește în Regatul Unit, dar ultimele luni au fost îngrozitoare pentru acesta. Familia nu a mai auzit nimic de la el de pe data de 24 octombrie 2019. Aceștia susțin că băiatul ar fi intrat într-un grup de romi care i-ar fi furat cardurile și actele și l-au amenințat că dacă se adresează Poliției, va fi decapitat. Familia a sesizat că ceva nu este în regulă cu tânărul când ar fi început să împrumute sume mari de bani de la apropiați. Băiatul face parte dintr-o familie de preoți. Întreaga familie urlă disperată după ajutor, însă, se pare că nimeni nu-i aude.

Dispărut fără urmă de aproape două săptămâni

Dispariția lui Gheorghiță Maloș a fost sesizată de familia acestuia în data de 24 octombrie. În acea zi, băiatul ar fi trebuit să primească pachet de acasă, de la sora lui. Când firma de curierat a ajuns la adresă, nimeni nu a ridicat coletul. Aceștia au sunat-o pe sora tânărului să o anunțe că pachetul se va întoarce în România, întrucât nu a fost ridicat.

„Pe data de 23 octombrie, l-am sunat pe fratele meu să-i reamintesc că a doua zi va trebui să ridice un pachet din România. La telefon părea abătut, trist și îngrijorat. El e o fire mai sensibilă, așa că nu am bănuit nimic. Pe data de 24 când a ajuns pachetul, iar el nu era acolo ca să-l ridice, l-am sunat și avea telefonul închis. De atunci nu mai știm nimic de el. Am anunțat autoritățile britanice, dar nu am primit niciun răspuns”, povestește Mariana Maloș, sora lui Gheorghiță.

Totul a pornit de la un coleg de cameră

Mariana mărturisește că fratele ei i-ar fi povestit că un grup de romi, care locuiau în același cartier cu el, l-ar fi amenințat. Totul a început de la un coleg de cameră de etnie romă. Acesta l-ar fi băgat pe băiat într-un grup de prieteni din care, oricât și-ar fi dorit, nu mai putea scăpa. Printre rânduri, a reușit să dea câteva indicații familiei.

„Fratele meu este un om sensibil și cu frică de Dumnezeu. S-a cazat ultima dată într-un centru pentru oameni fără adăpost în Marea Britanie. Nu știu exact denumirea centrului. El evita să ne dea detalii întotdeauna. Acolo a întâlnit, din câte ne-a povestit, un băiat de etnie romă. Acesta făcea parte dintr-un grup dubios. Fratele meu i-a spus mamei că aceștia i-au furat actele și cardurile și l-au amenițat cu moartea. Au spus că-l vor decapita dacă spune ceva”, mai spune Mariana.

A stat două săptămâni la mănăstire

După spusele surorii lui, Gheorghiță a fost ultima dată în România în luna aprilie. A ales, în loc să stea acasă, să stea la o mănăstire în Bucovina. A stat acolo timp de două săptămâni.

„De atunci ne-am îngrijorat pentru el. Am vazut că ceva nu e bine, poate că acolo își gasea el liniștea. Din aprilie am comunicat destul de puțin, fiindcă el ne spunea puține lucruri. La un moment dat, i-a spus mamei mele, care locuiește în Italia, că nu poate să-i spună tot ce i se întâmplă, pentru că s-ar îngrijora. În Marea Britanie, Ghiță era plecat de patru ani. A plecat să muncească în construcție. Am luat legătura cu un coleg de-al lui din Londra. Acesta a mers în locul în care locuia fratele meu și a zis că nimeni nu-l văzuse, iar centrul era în renovare”, povestește tânăra.

Face parte dintr-o familie de preoți

Gheorghiță Maloș face parte dintr-o familie cu frate și unchi preoți. A fost crescut în iubire față Dumnezeu și, din câte povestește sora acestuia, era dedicat credinței. Sora lui, Mariana, a fost solistă la Opera Națională Română din Iași, dar și o interpretă cunoscută de muzică populară. Aceasta spune că fratele ei ar fi intrat fără voie în grupul pe care îl bănuiește responsabil de dispariția fratelui ei. Acesta ar fi continuat să comunice cu ei, din cauză că a fost amenințat.

„În cartierul în care locuia trăiau mulți romi. Asta el ne-a spus. Se îndepărtase de toată lumea în ultima perioadă. Nu mai comunica. El era fratele mai mic, eu am crescut cu el și întotdeauna am avut o relație apropiată. De ceva vreme însă, a evitat să-mi vorbească. Mereu era limitat în cuvinte și parcă se ferea să-mi spună adevărul. Odată a fost sechestrat de același grup, i s-au furat bunurile și a fost amenințat. Mă tem că tot ei i-ar face ceva rău și acum”, adaugă Mariana.

Ultimele sale mesaje de pe facebook

Din ultimele mesaje ale lui Gheorghiță de pe pagina de facebook putem observa faptul că era o persoană sensibilă. Pe lângă mesajele cu tentă religioasă care predomină pe pagina acestuia, băiatul transmite, parcă, lucrurile care îl dor.

„Trăiește frumos, caută să însemni ceva bun în viețile oamenilor, retrage-te atunci când simți că nu mai aparții unui loc sau unui suflet. Ia-o de la început ori de câte ori va fi nevoie. Pentru fiecare om există, sau ar trebui să existe, o persoană considerată de noi drept model în viață, un exemplu sau cale de urmat când mai șchiopătăm. Să fie alături de noi când ne scufundăm în agonia ochilor închiși. De multe ori acest model se poate schimba în cursul vieții. Mulți optează să ia de la fiecare ce e mai bun, acea sămânță roditoare ce va fi sădită în pământ fertil și va da rod la vreme cuvenită”, scria Gheorghiță pe pagina lui de facebook.

„Sperăm să-l găsim teafăr și nevătămat”

Tânăra cântăreață care își caută disperată fratele spune că este îngrijorată de faptul că Gheorghiță este posibil să nu mai fie în acest moment în Marea Britanie. Aceasta crede că grupul fără nume în care a intrat băiatul ar fi în stare să-l oblige pe acesta să părăsească țara.

„Întreaga familie este îngrijorată de dispariția fratelui meu mai mic. Nu avem absolut nicio veste, nu putem face legături pentru că nu știm numele persoanelor cu care intra în contact. Nu știm absolut nimic. În urmă cu două zile, un membru al familiei noastre a anunțat și Poliția Română. Sperăm din tot sufletul să-l găsim pe Gheorghiță teafăr și nevătămat”, încheie Mariana.

Comentarii
  • Motaș , pune mana pe telefon si suna-ti toate relațiile naționale si internationale . La ce e buna Partida Rromilor? Doar de paravan la jmecherii? Acum aveti sansa sa va spălați pacatele ca de “mântuit” la cate aveti in portofoliu nici cel mai sfant nu va salveaza.

Adauga un comentariu