Cancan ultimă oră

Drama unui tânăr! Ce s-a întâmplat la cinci ani de la căsătoria cu o femei mai mare ca el cu 49 de ani

Publicat: 01 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drama unui tânăr Ce s-a întâmplat la cinci ani de la căsătoria cu o femei mai mare ca el cu 49 de ani

Cine spunea că dragostea nu ar vârstă, mare dreptate avea! Așa se face că un tânăr de numai 17 ani a decis să-și unească destinul cu cel al unei femei cu 54 de ani mai în vârstă decât el. Toate bune și frumoase până când, la 5 ani de la marele eveniment, în viața lui s-a produs o adevărată dramă.

Un tânăr de 22 de ani trece printr-un adevărat coșmar. În urmă cu 5 ani, atunci când avea numai 17 ani, a ales să-și unească destinul cu o femeie cu 54 de ani mai în vârstă decât el. Cei doi păreau a fi extrem de îndrăgostiți și nu au dat niciodată importanță comentariilor răutăcioase pe care le-au făcut oamenii, vizavi de situația lor. Acum, la 5 ani de la căsătoria cu femeia iubită, tânărul de 22 de ani trăiește clipe grele. Aceasta a făcut un atac de cord, iar în mediul online, Gary Hardwick, din statul Tennessee le-a povestit prietenilor virtuali ce se întâmplă în viața lui.

„Almeda a suferit un atac de cord. Una din arterele ei a fost blocată în proporție de 100%, iar alta în proprție de 90%. Alte două au fost destul de înfundate. A fost un risc uriaș. Rugați-vă pentru ea”, a spus Gary Hardwick.

S-au cunoscut la înmormântarea fiului femeii

Cei doi amorezi s-au cunoscut într-o circumstanță extrem de dureroasă, dar care le-a dăruit, fiecăruia dintre ei, dreptul la iubire și la un nou început. Mai mult, după se pare că cei doi se înțeleg de minune și în dormitor, după cum chiar Gary declară.

„A fost minunat, dincolo de cele mai sălbatice vise ale mele. Este chiar femeia viselor mele, iar latura fizică a relației noastre nu ar putea fi mai bună. Am știut din prima că ea este aleasa”, a spus Gary Hardwick despre prima noapte petrecută cu Almeda.

Ce sa mancam pentru o inimă sănătoasă mult timp

Ce sa mancam pentru o inimă sănătoasă mult timp. Pentru a preveni bolile cardiovasculare, acordăm atenție la ceea ce mâncăm. O dietă bogată în pește, dar și în fructe și legume promovează o sănătate bună a inimii. Nu este interzisă mâncarea.

Mănâncă totul, dar nu în exces, favorizând alimentele prietenoase cu arterele noastre: acestea sunt elementele de bază ale unei diete care este bună pentru inimă. În detaliu, iată recomandările experților.

Ce sa mancam pentru o inimă sănătoasă mult timp? Dietă mediteraneană este cea mai buna

Pentru a vă proteja inima, cea mai eficientă dietă este cea mediteraneană. Aceasta este o dietă săracă în grăsimi saturate, bogată în omega-3 și antioxidanți. Tările in care se mananca mai multă carne, mezeluri reci, unt și smântână, sunt mai afectate de infarct decât cele mediteraneene unde mâncăm mai mult pește, fructe, legume și ulei de măsline.

Această dietă rămâne recomandată de Societatea Europeană de Cardiologie pentru întreaga populație. Sfaturile de moderare prevalează asupra abstinenței.

Dieta vegetariană este mai degrabă cardioprotectoare, deoarece pledează pentru un stil de viață cu impact redus și este destul de scăzut de calorii. Cu toate acestea, mușchii au nevoie de fier pentru a funcționa. Acest nutrient se găsește în principal în carne. Veganii riscă deficiența de fier.

Ce alimente sunt bune pentru artere?

Pește

Peștele gras (somon, sardine, macrou, hering etc.) este bogat în acizi grași polinesaturați, care sunt mai favorabili sistemului cardiovascular. În această familie, găsim omega-3 care „permit membranelor celulare să fie mai fluide. Ele ajută la scăderea trigliceridelor și a tensiunii arteriale. Colesterolul bun HDL crește. De asemenea, au un efect antiaggregant (împotriva formării cheagurilor, N.D.L.R.) și antiaritmice. Recomandările sunt să mâncați pește de două ori pe săptămână.

Fructe și legume nelimitate

„Fibrele fructelor și legumelor captează excesul de grăsime în vasul alimentar”, a spus profesorul Ferrières. În acest sens, ele ajută la scăderea colesterolului. Potrivit Dr. Marie-Christine Iliou, cardiolog, „200 g de fructe și 200 g de legume pe zi asigură rația necesară.”

Fructele și legumele oferă, de asemenea, nutrienți antioxidanți, în special polifenoli, care arată multe studii reduc riscul bolilor cardiovasculare. Uleiul de măsline, ceaiul, cacao și chiar soia sunt bogate în polifenoli.

Dacă vinul roșu conține și polifenoli, în acest punct, cardiologii nu au aceeași părere ca specialiștii hepatici și oncologii. Doza cardioprotectoare este limitată la un pahar de vin roșu pe zi, în timpul unei mese pentru o mai bună absorbție a polifenolilor.

Ouă fără exces

Gălbenușul de ou are un nivel ridicat de colesterol care, a priori, îl plasează în categoria alimentelor de evitat. Cu toate acestea, oul conține mulți nutrienți interesanți. Sunt permise maxim patru până la șase ouă pe săptămână.

Ce sa mancam pentru o inimă sănătoasă mult timp? Ce alimente sunt rele pentru inimă?

Nu prea multa carne rosie

Grăsimile saturate (carne roșie, unt …) nu ar trebui să reprezinte mai mult de 10% din dieta noastră, notează dr. Marie-Christine Iliou, cardiolog, pentru Sante Magazine. Ele sunt cele care provoacă colesterolul în exces. Se acumulează în corp, se stabilesc pe artere și le pot înfunda.

Cele mai grase cărnuri sunt, în ordine, carne de porc și carne de vită. Se recomandă să nu consumați mușchi mai mult de o dată pe lună. Pentru alte cărnuri roșii, o dată sau de două ori pe săptămână este suficientă, fără a depăși 500 g.

Mai puțină sare

Recomandarea actuală este de a nu depăși 6 g de sare pe zi. O singură atenție: persoanele cu insuficiență cardiacă sau cele cu hipertensiune arterială severă nu trebuie să depășească 4 g de sare pe zi.

Alimente ultra procesate de evitat

O creștere de 10% a ponderii alimentelor extrem de procesate în dieta unei persoane crește cu 12% risc de boli cardiovasculare.

Adauga un comentariu