International

Dramatic. Africa de Sud pregătește 1,5 milioane de morminte pentru infectații cu coronavirus

Publicat: 09 iul. 2020

O regiune din Africa de Sud, devenită epicentrul pandemiei de coronavirus, intenționează să pregătească peste 1,5 milioane de morminte, în eventualitatea în care răspândirea scapă de sub control.

Un responsabil provincial pentru sănătate a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Johannesburg, înainte de a vizita locul în care au înceut deja săpăturile pentru cele peste un milion și jumătate de morminte.

„Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuție incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forțați să ne confruntăm și pentru care trebuie să fim pregătiți”, a declarat acesta, potrivit Agerpres.

Numărul persoanelor infectate a coincis cu relaxarea măsurilor de izolare începând cu 1 iunie.

Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia CoVid-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent, miercuri, 8 iulie, în Africa de Sud au fost confirmate 215.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.502 de decese.

Africa a fost relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa. Însă în ultima lună epidemia a explodat. Până miercuri, 8 iulie, au fost raportate 512.475 de îmbolnăviri cu noul coronavirus pe întregul continent african, dintre care au murit 12.037 de oameni, potrivit datelor centralizate de Worldometers. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.305 de cazuri noi în toată Africa.

Din luna iunie, Africa de Sud a înregistrat creşteri galopante ale infectărilor, care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi.

Adauga un comentariu