Culinar

Drob din carne tocată de porc. Rețeta unui preparat savuros

Publicat: 13 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drob din carne tocată de porc. Rețeta unui preparat savuros
Drobul din carne tocată de porc are o savoare aparte și este ideal de pregătit la masa de Paște.

Multe gospodine pregătesc pentru masa de Paște un drob din carne tocată de porc. Acest preparat gustos este nelipsit de la mesele festive alături de alte bucate alese. Drobul făcut cu carne de porc este ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta unui preparat savuros.

Drob din carne tocată de porc

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu la masa de Paște ideal este un drob din carne tocată de porc. Savurosul preparat este gustos, aromat și se face rapid, iar dacă folosim câteva condimente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare irezistibilă.

Când vine vorba de drob, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase și rafinate. Drobul poate fi făcut cu carne de miel, de pui sau de porc, dar și cu ficat. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru drobul din carne tocată de porc avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă folosim un plus de imaginație vom obține un preparat încântător.

La masa de sărbătoare putem pregăti și niște aperitive gustoase. Acestea au un aspect deosebit și îi vor cuceri pe cei dragi. În zilele de Paște nu trebuie să lipsească și un cozonac pufos ca la mama acasă. Savurosul desert este aromat, gustos și pe placul multora dintre noi. De asemenea, putem pregăti și o pască cu brânză și stafide, gustoasă și aromată. Toate aceste preparate sunt ideale la ceas aniversar.

Rețeta cu care vei pregăti un deliciu la tine în bucătărie

Pentru deliciosul drob din carne tocată de porc vom avea nevoie de 1 kg de carne tocată de porc, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de usturoi, 125 g de pesmet, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 2 linguri de Ketchup, 2 linguri de pastă de roșii, 2 lingurițe de muștar, 1 ou, unt, sare și piper. Pentru sos vom folosi 1 linguriță de unt, 2 căței de usturoi, 1 lingură de coniac, 2 linguri de Ketchup, 1 lingură de smântână și 1 lingură de pastă de roșii.

Într-un castron mare se amestecă toată carnea tocată cu restul ingredientelor apoi se condimentează cu sare și piper după gust. Compoziția obținută se pune într-o tavă unsă cu unt și se uniformizează. Deasupra se pune puțin pesmet și se dă la copt timp de 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata drobul, se scoate din cuptor și se unge cu puțin ketchup și smântână apoi se mai lasă la cuptor câteva minute.

Între timp se pregătește sosul. Se topește untul într-o cratiță apoi se adaugă usturoiul pisat și coniacul. Se lasă să dea un clocot apoi se pun și celelalte ingrediente. După ce drobul este gata și s-a răcit, se feliază și se pune deasupra sosul gustos. Cu siguranță vom obține un drob delicios.

Drobul din carne tocată de porc are o savoare aparte și este ideal de pregătit la masa de Paște. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar este garantat. Drobul este nelipsit de la mesele festive alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu