Culinar

Dulceața de măceșe. Cel mai bun remediu pentru imunitate și detoxifiere

Publicat: 06 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dulceața de măceșe. Cel mai bun remediu pentru imunitate și detoxifiere
Dulceața de măceșe este un remediu natural perfect pentru detoxifiere și creșterea imunității.

Este cunoscut faptul că dulceața de măceșe este benefică pentru creșterea imunității. Medicii recomandă consumul acestor fructe datorită nivelului ridicat de vitamina C, dar și pentru proprietățile excelente de detoxifiere și reglare a metabolismului. Fie că sunt consumate în stare naturală, fie sunt folosite în dulceață, măceșele sunt cel mai bun remediu pentru imunitate.

Dulceața de măceșe, un preparat ideal pentru detoxifiere și creșterea imunității

Măceșele sunt printre puținele fructe care au un nivel ridicat de vitamina C, dar beneficiile lor pentru organism sunt nenumărate. Acestea pot fi consumate în stare naturală, dar sunt excelente și în dulceață. Gustul dulce-acrișor și aromat va fi pe placul tuturor, având parte de un remediu perfect pentru imunitate și detoxifiere. 

Dulceața de măceșe reglează metabolismul, reduce depozitele de grăsime și ajută în curele de detoxifiere. În cazul persoanelor care țin dietă, măceșele sunt fructele ideale. Mai mult, acestea nu își pierd proprietățile dacă sunt preparate sub formă de dulceață.

Deliciosul preparat din măceșe poate fi consumat sub diferite forme. Putem folosi dulceața de măceșe la diferite prăjituri sau se poate consuma pur și simplu unsă pe pâine. Nutriționiștii recomandă să consumăm zilnic o linguriță de dulceață de măceșe pentru a beneficia de efectele miraculoase ale acestor fructe.

Mai mult, dulceața de măceșe este recomandată și celor mici, pentru creșterea imunității. Gustul dulce-acrișor nu este tocmai pe gustul copiilor, dar mămicile pot apela la un truc. Dulceața de măceșe poate fi folosită la prăjituri sau la umplerea biscuiților de casă pentru copii. Astfel, desertul va fi unul savuros și apreciat de cei mici.

Dulceața de măceșe poate fi folosită în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a prepara prăjituri de Crăciun deosebite. În loc de crema de ciocolată sau vanilie, delicioasele prăjituri pot fi umplute sau ornate cu dulceață de măceșe.

Pentru a-i impresiona pe cei mici, mămicile folosesc dulceață de măceșe pentru a prepara cei mai buni biscuiți de casă pentru copii.

Cea mai simplă rețetă pentru dulceața de măceșe 

Dulceața de măceșe poate fi făcută acasă de către toate gospodinele. Deliciosul preparat are un gust deosebit și o consistență aparte.

Ingrediente

2 kg de măceșe

2 kg de zahăr

1 litru apă

Mod de preparare

Mai întâi se înlătură codițele și vârfurile măceșelor, apoi se spală bine fructele. Se pun măceșele într-o oală mare cu apă și se lasă la fiert timp de o oră. După ce au fiert bine, se zdrobesc cu o furculiță până se obține o compoziție fină. Se trec fructele printr-o sită pentru a obține o pastă.

Se adaugă zaharul peste pasta obținută și se pune la foc mic. Este important să amestecăm continuu compoziția pentru a evita lipirea ei de oală. Se fierbe pasta până se ajunge la consistența dorită. 

Dulceața de măceșe se pune fierbinte în borcane, apoi se pun capacele imediat. Se lasă la răcit apoi se depozitează într-un loc răcoros și ferit de lumina soarelui.

Pentru un plus de savoare, gospodinele țin cont de câteva trucuri. În dulceața de măceșe se poate adăuga la final zeama de lămâie. De asemenea, pentru a obține o dulceață cu o culoare deosebită și o consistență densă se poate folosi zahăr brun.

Dulceața de măceșe este un remediu natural perfect pentru detoxifiere și creșterea imunității. Preparatul reprezintă o sursă bogată de vitamine și poate fi pregătit cu ușurință acasă. Mai mult, dulceața de măceșe nu își pierde proprietățile nutritive în timp, având aceeași savoare și aromă.

Adauga un comentariu