Culinar

Prăjituri de Crăciun deosebite. Iată câteva rețete cu care îi vei impresiona pe musafiri 

Publicat: 14 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjituri de Crăciun deosebite. Iată câteva rețete cu care îi vei impresiona pe musafiri 
Tot mai multe gospodine preferă să gătească prăjituri de Crăciun deosebite pentru a-i încânta pe musafirii de la masă.

Când vine vorba de masa de sărbători, gospodinele pregătesc tot felul de prăjituri de Crăciun deosebite. Fie că sunt alese deserturile clasice, dar extrem de gustoase, fie cele sofisticate și cu un aspect inedit, prăjiturile sunt preferatele invitaților de la masă. Iată câteva rețete cu care îi vei impresiona pe musafiri.

Prăjituri de Crăciun deosebite pentru masa de sărbători

Tot mai multe doamne preferă să gătească deserturi spectaculoase și de neuitat pentru cei dragi. Sărbătorile de iarnă reprezintă un bun prilej de petrecere și întâlnire cu familia, așa că bucatele trebuie să fie pe măsură. 

În ceea ce privește desertul, acesta este printre preferințele celor de la masă. Gospodinele optează de cele mai multe ori pentru rețetele sofisticate, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos și apreciat de cei de la masă.

Chiar dacă unele doamne optează la desert pentru tradiționalul cozonac cu nucă sau plăcinte cu brânză delicioase, se pare că nelipsite sunt și prăjiturile de Crăciun. Fie că sunt umplute cu ciocolată sau cu tot felul de dulcețuri, fie că sunt cu blat pufos și aromat, acestea sunt pe gustul celor mari și mici.

Cei mai pretențioși vor să afle care este cea mai bună prăjitură de Crăciun, iar gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Printre preferatele iubitorilor de deserturi spectaculoase se află prăjitura Raffaello, prăjitura cu nucă de cocos și glazură de ciocolată sau prăjitura Kinder.

Toate aceste prăjituri de Crăciun deosebite sunt pe gustul tuturor și cu siguranță vor atrage atenția musafirilor. Gospodinele care își doresc să gătească un desert spectaculos vor fi lăudate chiar și de cei mai pretențioși invitați.

La fel de importantă este și masa de Revelion, așa că prăjiturile nu trebuie să lipsească nici în cea mai importantă noapte din an. De la bucatele alese până la decor sau vestimentație, totul trebuie să arate perfect. Nelipsite de pe masă sunt prăjiturile sofisticate și extrem de gustoase.

Cea mai simplă rețetă pentru un desert spectaculos

Când vine vorba de cele mai savuroase prăjituri de Crăciun, părerile sunt împărțite. De la tradiționalele fursecuri până la cele mai complicate rețete pentru un desert ieșit din tipare, toate sunt apreciate de musafiri. Iată câteva prăjituri cu care îi vei impresiona pe invitații de Crăciun.

Prăjitură cu nucă de cocos și glazură de ciocolată 

Ingrediente pentru aluat:

* 5 linguri de făină

* 1 pliculeţ  praf de copt

* 4 ouă

* 5 linguri de zahăr

* 1 pliculeţ zahăr vanilat

* 100 ml ulei

* 100 ml apă

* 1 lingură esență de rom

Ingrediente pentru umplere:

* 5 linguri de făină

* 200 g fulgi de cocos

* 1 litru de lapte

* 5 linguri de zahăr 

* 150 g unt sau margarină

Ingrediente pentru topping:

* 4 linguri de ulei

* 200 g de ciocolată 

Mod de preparare prăjitură cu nucă de cocos 

Mai întâi se bat albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se obține o spumă. După ce s-a topit zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează. După amestec, se adaugă romul, uleiul, apa, praful de copt, făina şi cacaua. Se toarnă aluatul în tavă şi se bagă în cuptor timp de 25 de minute.

În acest timp se pregătește crema. Se amestecă făina, budinca, zahărul şi 200 ml de lapte. Se pune la foc mic şi se amestecă în mod constant. După ce s-a făcut budinca, se ia de pe foc, se adaugă untul topit şi se omogenizează. La final se adaugă şi nuca de cocos. După aceea se întinde crema peste blatul răcit.

La final, se topeşte ciocolata pentru topping și se toarnă peste prăjitură. Se pune nucă de cocos din belşug. Aspectul și gustul delicios vor fi extrem de apreciate de musafiri.

O altă prăjitură apreciată de cei mari și mici este prăjitura Kinder. Aceasta este ușor de preparat, iar crema savuroasă de vanilie va fi cu siguranță pe gustul celor de masă. De asemenea, prăjitura Raffaello este printre preferatele iubitorilor de ciocolată.

Tot mai multe gospodine preferă să gătească prăjituri de Crăciun deosebite pentru a-i încânta pe musafirii de la masă. Chiar și cei mai pretențioși vor fi impresionați de desertul mult așteptat. 

Adauga un comentariu