Local

Dumitru Anchidin revine pe postul de director la CFR Marfă Iaşi

Publicat: 05 mart. 2021
Dumitru Anchidin, director CFR Marfă Iași
Dumitru Anchidin revine la conducerea CFR Marfă Iaşi după ce a câştigat în instanţă procesul cu CFR Călători

Dumitru Anchidin revine la conducerea Companiei de Căi Ferate Române Marfă Iaşi după ce a câştigat în instanţă procesul cu CFR Călători. CFR Marfă a pierdut procesul cu Dumitru Anchidin și cel mai probabil, va reveni la muncă săptămâna viitoare, în funcția de director al Sucursalei Moldova a CFR Marfă.

”Trebuie să iau certificatul de grefă și apoi să cer punerea în aplicare a deciziei Tribunalului. După toate calculele, săptămâna viitoare voi reveni la muncă la CFR Marfă”, a spus Anchidin, care a precizat că decizia prin care a fost concediat este una ilegală. ”Implementasem la nivelul Sucursalei o serie de măsuri care, dacă ar fi fost aplicate la nivelul întregii societății, CFR Marfă ar fi scăpat de faliment și s-ar fi redresat. Probabil că acest lucru nu a convenit conducerii centrale a societății și se vede unde s-a ajuns acum”, a mai spus Dumitru Anchidin.

În momentul concedierii din funcția deținută, fără preaviz legal, director general al Companiei CFR Marfă era Traian Preoteasa, în prezent director general adjunct tehnic al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Dumitru Anchidin a câștigat și disputa cu CFR Călători

Directorul Dumitru Anchidin nu a avut câștig de cauză doar cu CFR Marfă, ci și cu CFR Călători. În calitate de patron al companiei Ferotrans TFI Iași, acesta ceruse în instanță insolvența operatorului feroviar de stat de transport de călători, pentru o datorie de nu mai puțin de 50.000 de euro.

Suma reprezenta taxa pe valoarea adăugată aferentă livrării unui automotor.

”Eu am avut o datorie la CFR Călători, stabilită prin hotărâre judecătorească. În cele din urmă, am apelat la compensare și am livrat către CFR Călători, prin executor judecătoresc, un automotor. La rândul ei, CFR Călători trebuia să-mi plătească TVA aferentă, în valoare de 248.000 de lei. Din ianuarie (2020 – n.red.) am trimis factura, am făcut și somație, dar m-au tratat cu indiferență. S-au purtat cu mine ca niște interlopi”, declara Dumitru Anchidin pentru Club Feroviar în luna octombrie a anului trecut.

Între timp, și acest litigiu este pe cale să se stingă.

”Mi-au plătit suma pe care mi-o datorau în contul TVA. Acum ei trebuie să se ducă în instanță cu dovada plății și să ceară încetarea procesului. Nu mai am nicio pretenție de la ei”, a mai spus Dumitru Anchidin.

Tribunalul Iași a admis excepția nulității de încetare a contractului de muncă

”Soluția pe scurt: Admite excepția nulității deciziei nr.1754/10.08.2020 de încetare a contractului individual de muncă nr. 701/12.09.2012 și în consecință: Admite, în parte, contestația formulată de contestatorul Anchidin Dumitru în contradictoriu cu intimata Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă – SA. Constată nulitatea deciziei nr.1754/10.08.2020 de încetare a contractului individual de muncă nr. 701/12.09.2012. Obligă intimata la reintegrarea pe funcția deținută anterior emiterii deciziei contestate. Obligă intimata la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul dacă nu ar fi fost concediat, începând cu data de 17.08.2020 și până la data reintegrării efective. Respinge cererea de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată”, se arată în Hotarârea  211/2021, pronunțată marți, 9 februarie 2021, de Tribunalul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu