BZI LIVE

LIVE VIDEO – După 30 de ani de la fondarea uneia dintre cele mai mari şi prestigioase universităţi private din România, în Studioul BZI LIVE este programată o ediţie specială! Invitaţi sunt: prof. univ. dr. Doru Tompea, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi şi prof. univ. dr. Sorin Bocancea, rector – FOTO

Publicat: 04 oct. 2020

Luni, 5 octombrie 2020, de la ora 15.00, în Platoul BZI LIVE vor fi prezenţi: prof. univ. dr. Doru Tompea, preşedintele Consiliului de Administraţie CA) de la Universitatea „Petre Andrei” (UPA) din Iaşi şi prof. univ. dr. Sorin Bocancea, rectorul reales în această vară al marii universităţi private din Moldova!

Cunoscuţii profesorii universitari ieşeni vor dialoga despre situaţia sistemului de învăţământ superior din ţară, în perioada pandemiei de COVID-19, despre măsurile luate de UPA pentru studenţi, dar şi alte aspecte ce ţin de problemele din învăţământ în aceste vremuri. De asemenea, despre cum a debutat la UPA din Iaşi anul academic 2020-2021, proiectele instituţiei de învăţământ superior, Admiterea 2020, aniversarea a 30 de ani de la fondare dar şi despre realităţi educaţionale, culturale, social-politice fi alte reprere ale ediţiei BZI LIVE.

Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi este cea mai mare şi mai prestigioasă instituţie privată de învăţământ superior din Moldova

Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi este cea mai mare şi mai prestigioasă instituţie privată de învăţământ superior din Moldova. A fost înfiinţată în anul 1990, ca parte a Fundaţiei Academice “Petre Andrei”, o organizaţie non guvernamentală dedicată memoriei lui Petre Andrei, un binecunoscut filosof şi academician. După un lung proces de evaluare instituţională, în 2002, Universitatea “Petre Andrei” a fost acreditată conform Legii 408/20 iunie 2002, ca o instituţie de învăţământ superior privată, de utilitate publică, parte integrantă a sistemului educaţional românesc. Toate diplomele noastre de licenţă şi masterat sunt recunoscute şi certificate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Programele noastre de studiu sunt elaborate în conformitate cu prevederile Tratatului de la Bologna.

Care sunt obiectivele UPA din Iaşi, la trei decenii de la fondarea

Principalul obiectiv al UPA din Iaşi este acela de a pune bazele viitorului studenţilor oferind programe de studiu pe măsura nevoilor lor. Planurile acesteia de învăţământ se bazează pe cercetări actuale şi pe tendinţele recente ale pieţei muncii româneşti şi îşi propun să ofere aptitudini pentru viaţă şi pentru angajarea efectivă. Gândirea creativă, diversitatea pedagogică şi interdisciplinaritatea sunt concepte cheie ale ofertei noastre educaţionale. Universitatea “Petre Andrei” are o lungă tradiţie a lucrului în şi pentru comunitate.

Avem, de asemenea, o relaţie strânsă cu sectorul de afaceri şi cu angajatorii din regiunea noastră. Într-un studiu numit “University Ranking”, care a măsurat gradul de încredere şi satisfacţie faţă de oferta educaţională a tuturor universităţilor româneşti, Universitatea „Petre Andrei” s-a clasat pe locul 6, depăşind multe alte instituţii de profil recunoscute din ţară şi toate celelalte universităţi din Iaşi. Studiul a fost realizat la nivel naţional de compania germană Kienbaum Management Consultants şi revista “Capital” şi a implicat 3.193 de studenţi şi 395 de reprezentanţi din 35 de companii. Universitatea noastră este implicată, de asemenea, în numeroase campanii sociale, de sensibilizare şi umanitare.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Comentarii
Adauga un comentariu