Sanatate

Durerile de cap în creștetul capului. Când simptomul semnalează o afecțiune gravă

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Durerile de cap în creștetul capului. Când simptomul semnalează o afecțiune gravă
Dacă o durere de cap apare în zona creștetului trebuie tratată mai întâi cauza

Durerile de cap în creștetul capului pot deveni cronice și pot perturba în mod semnificativ viața unei persoane, afectându-i capacitatea de a lucra și de a funcționa normal în societate. Puțini oameni știu că există diferite tipuri de dureri de cap, care diferă unele de altele atât în ceea ce privește cauza, cât și tratamentul.

Aproape toate tipurile de dureri de cap activează aceiași receptori de durere. Acest lucru poate îngreuna procesul de stabilire dacă durerea de cap este un semn al unei afecțiuni grave sau nu. Cele mai grave cauze ale durerilor de cap includ accidentul vascular cerebral hemoragic. Un accident vascular cerebral hemoragic apare atunci când un vas de sânge din creier se rupe și sângerează. De asemenea, durerile de cap provoacă anevrism. O umflătură a unui vas de sânge din creier. O durere de cap în creștet poate apărea din cauza meningitei. O infecție bacteriană sau virală care provoacă umflarea învelișului protector al creierului provoacă adesea un disconfort la nivelul creștetului.

femeie care se tine de cap din cauza durerii
Aproape toate tipurile de dureri de cap activează aceiași receptori de durere

Durerile de cap în creștetul capului. Ce tipuri de afecțiuni provoacă această senzație neplăcută

Pentru a înțelege dacă durerile de cap sunt periculoase, este important să înțelegeți ce tipuri de dureri de cap există, cauzele lor și cum puteți scăpa de ele. O durere de cap în creștet este cauzată de semnalele care interacționează între creier, vasele de sânge și nervii din jur. În timpul unei dureri de cap, un mecanism necunoscut activează anumiți nervi care afectează mușchii și vasele de sânge. Acești nervi trimit semnale de durere către creier.

barbat care se tine de cap din cauza durerii
Pentru a înțelege dacă durerile de cap sunt periculoase

Durerile de cap pot fi mai complexe decât cred majoritatea oamenilor. Diferitele tipuri de dureri de cap pot avea propriul set de simptome, apar din motive unice și necesită tratamente diferite. Odată ce știți ce tip de durere de cap aveți, medicul dumneavoastră va putea alege un tratament care să vă ajute să scăpați de ele și să le preveniți.

În timpul migrenei, durere este severă și pulsatilă într-o parte a capului sau în creștetul acestuia. Hipertensiune arterială provoacă o durere pulsatilă severă, de obicei în spatele capului. Însă, există cazuri în care aceasta este simțită și în creștetul capului.

Cum poate fi tratat disconfortul acasă. Metode simple de a calma durerea

Uneori, durerea din creștetul capului apare din cauza stresului. O durere prelungită care te strânge la cap ca un cerc. Gripa, infecțiile respiratorii acute, durerile în sprâncene, frunte și tâmple, de asemenea, provoacă un disconfort extrem de simțitor.

barbat care se tine de cap din cauza durerii
Durerile de cap pot fi mai complexe decât cred majoritatea oamenilor

Dacă o durere de cap apare în zona creștetului trebuie tratată mai întâi cauza, altfel disconfortul va reveni în mod regulat. Nu există un remediu universal pentru durerile de cap, dar puteți încerca să reduceți disconfortul la domiciliu în cazurile în care nu necesită o atenție profesională imediată.

Uleiurile esențiale de mentă, levănțică, mușețel și lămâie au un efect calmant. Este suficientă frecarea ușoară a acestora pe tâmple, pe ceafă și pe gât, unde pulsează venele. Ceaiul verde sau negru, puternic și dulce, cu miere, va reduce durerea. Cafeaua este adesea un bun analgezic. Cofeina din ea contractă vasele de sânge din creier și calmează disconfortul.

Pentru a calma durerile de cap în creștetul capului este suficientă o compresă umedă și rece pe creștet. Acest remediu va ameliora parțial disconfortul. Dacă aveți o durere de cap severă, încercați să dormiți într-o cameră întunecată și ventilată.

barbat care se tine de cap din cauza durerii
Uneori, durerea din creștetul capului apare din cauza stresului
Adauga un comentariu